Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Consumul de spanac nu va face muschi, dar va face bine – VIDEO

9 aprilie 2019
Share


Deschide videoclipul
Despre beneficiile consumului de spanac am aflat inca din copilarie, atunci cand urmaream cu sufletul la gura peripetiile lui Popeye Marinarul. Chiar daca legatura dintre consumul de spanac la conserva si dezvoltarea masei musculare era un pic fortata, nu putem nega efectele pozitive pe care acesta le are asupra organismului.

Pe langa o serie de vitamine, cum ar fi B1, B2, B6, B9, PP, C, E si K, frunzele de spanac contin o cantitate mare de clorofila si acid folic. In afara de acestea, tot in frunzele de spanac gasim lipide, glucide, luteina, protide, mucilagii, fier, dar si o substanta specifica, numita spinacina.

Consumul de spanac, sub orice forma, contribuie la ameliorarea simptomelor hipertensiunii arteriale, rahitismului, tusei, avitaminozei, acneii si anemiei. Cu toate acestea, din cauza continutului de acid oxalic, spanacul nu este recomandat pacientilor cu reumatism, pietre la rinichi, guta, artrita sau hepatita.

Nota pentru articolul «Consumul de spanac nu va face muschi, dar va face bine – VIDEO»:4.13/ 5 (15 voturi)
#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.