Revista care te menține sănătos

Știri

Coenzima Q10, arma impotriva depresiei

7 martie 2013
Share

Coenzima Q10, supranumita si „scanteia vietii”, este esentiala pentru mentinerea sanatatii inimii si este extrem de utilizata in tratamentele dermatologice, avand rol de protectie a pielii impotriva aparitiei ridurilor. Cercetarile recente arata insa ca suplimentele de Q10 pot fi folosite si pentru a combate cu succes depresia si stresul.

Intr-un studiu realizat pe animalele de laborator, carora le-au fost induse stari de anxietate prin procedee specifice, specialistii egipteni au administrat pe o perioada de trei saptamani doze mari de Q10, iar rezultatele au aratat o diminuare a procesului de alterare a ADN-ului indus de stresul oxidativ. Aceste modificari in chimia organismului reflecta capacitatea coenzimei Q10 de a reduce in mod natural stresul oxidativ la nivelul neuronilor si leziunile celulare, factori care contribuie la dezechilibrul starii de sanatate psihica. Investigatiile realizate in viitorul apropiat vor stabili care sunt dozele optime de Q10 pentru ca efectele benefice sa fie resimtite pe termen lung.

 

Paula Rotaru

Sursa: Sciencedirect.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.