Revista care te menține sănătos

Știri

Ceaiul verde, beneficiu pentru ochi

22 februarie 2010
Share

Un experiment recent a demonstrat faptul ca ceaiul verde are efect benefic asupra ochilor, impiedicand instalarea unor boli ce pot duce la orbire. Catehinele care se gasesc in ceaiul verde aduc diverse beneficii, ele protejand organismul inclusiv de bolile cardiovasculare. Ele nu sunt altceva decat antioxidanti care protejeaza tesuturile. Ce nu se stia pana acum era daca acesti antioxidanti ajung peste tot in organism, inclusiv in ochi.

Experimentul de fata, in cadrul caruia mai multor cobai li s-a dat extract de ceai verde, a aratat ca antioxidantii ajung inclusiv in retina. De fapt, dupa cum au aratat cercetatorii din Hong Kong, cea mai mare cantitate de antioxidanti ajunge chiar in retina. Acest fapt a fost verificat, soarecii fiind disecati, iar ochii lor analizati.
Nu se stie inca ce cantitate de ceai verde ar trebui sa consumam pentru a ne proteja vederea. Conform ,,Journal of Agricultural and Food Chemistry” o ceasca de ceai verde contine intre 150 si 250 de miligrame de catehine.

http: U.S.News

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.