Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Cat par este normal sa pierdem pe zi si de ce – VIDEO

18 februarie 2019
Share


Deschide videoclipul

Caderea parului este normala daca numarul firelor pierdute se incadreaza intre 50 si 100, pe zi. Poate parea mult. Dar daca stam sa ne gandim ca in orice moment al lunii peste 90% din parul uman este in perioada de crestere, iar restul de 5-10% in perioada de repaus, adica pregatit sa cada, atunci parca ne mai linistim un pic.

Cauzele care genereaza pierderea podoabei capilare sunt multiple si pot varia de la persoana la persoana. Totusi, atat femeile cat si barbatii au tendinta de a pierde mai mult par toamna. Acest lucru se intampla din cauza influentei pe care expunerea la soare o are asupra hormonilor steroizi.

Exceptand perioada de toamna, caderea parului poate fi influentata de utilizarea excesiva sau incorecta a unor produse cosmetice, de stres si oboseala, de dereglari hormonale severe, de boli infectioase sau ale pielii si, nu in ultimul rand, de lipsa unor minerale si vitamine.

S-a observat, de asemenea, ca un soc emotional puternic poate declansa pierderea parului, la un interval de trei-patru luni de la producerea acestuia. Vestea buna este ca daca reusiti sa va echilibrati psihic in timp util, parul poate creste la loc fara probleme.

In cazul in care observati ca numarul firelor de par pierdute zilnic este mai mare decat de obicei, este bine sa margeti de urgenta la medic. In paralel, recomandam sa renuntati la alcool, la fumat si la consumul mare de cofeina. Toate aceste vicii afecteaza foliculii pilosi.

Si, nu in ultimul rand, nu uitati sa cereti medicului sau farmacistului recomandari cu privire la produsele de ingrijire pe care trebuie sa le folositi zilnic pentru intretinerea sau prevenirea caderii parului.

Nota pentru articolul «Cat par este normal sa pierdem pe zi si de ce – VIDEO»:5.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.