Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Astenia de primăvară – cum să o combați

21 aprilie 2022
Share
Astenia de primăvară – cum să o combați

Primăvara s-a întors și odată cu ea și astenia. Aceasta nu este considerată neapărat o boală, ci mai degrabă poate fi descrisă ca un fenomen asociat cu începutul primăverii, a sezonului cald. Ea se resimte ca o stare de slăbiciune generală a organismului, nu doar a stării psihice, dar și fizică, fără depunerea vreunui efort semnificativ. Aceasta ar fi cea mai simplă explicație a acestor stări de amețeală și slăbiciune care apar odată cu instalarea primăverii.

Întreaga simptomatologie provocată de astenia de primăvară

În cazul apariției asteniei de primăvară, majoritatea persoanelor pot resimți următoarele simptome:

  • oboseală psihică și fizică, extenuare și epuizare;
  • apatie, tristețe resimțită fără motiv, anxietate și irascibilitate;
  • dificultăți de concentrare;
  • lipsa poftei de mâncare și tulburări de greutate;
  • slăbiciune musculară, frisoane;
  • insomnii;
  • dureri de cap;
  • căderea părului;
  • scăderea tensiunii arteriale;
  • scăderea apetitului sexual.

Pentru a atenua din simptomele asteniei de primăvară, specialiștii recomandă odihnă de minimum șapte ore în fiecare noapte, multă hidratare (minimum doi litri pe zi) și o dietă bogată în: produse lactate, ouă, pește, oleaginoase, cereale integrale, legume de sezon și fructe (portocale, grepfruit, struguri, căpșune, ananas, papaya).

Totodată, pentru a ne putea bucura de zilele plăcute de primăvară, de energie, de odihnă și de necesarul de nutrienți, pentru a ne susține imunitatea, este recomandată administrarea anumitor suplimente alimentare, precum Benesio Tonico Forte.

astenie, remedii, tonico forte,

Remediul TonicoForte, pentru combaterea asteniei de primăvară

Benesio Tonico Forte aduce un aport de substanțe nutritive care susțin organismul în perioade de surmenaj fizic și intelectual, convalescența, stări de slăbiciune. Suplimentul alimentar susține sistemul imunitar și contribuie la buna funcționare a acestuia, combate oboseala fizică, întărește rezistența organismului, sprijină buna funcționare a sistemului nervos. De asemnea, Tonico Forte combate astenia de primăvară, înlătură oboseala psihică, contribuie la menținerea masei musculare și sprijină procesul de învățare și memorare.

Acest supliment alimentar nu conține zahăr, ci îndulcitor, și conține o formulă complexă, pe bază de patru aminoacizi (arginină, fosfoserină, glutamină, asparagină) și vitamina B12. Aminoacizii sunt compușii chimici care intră în alcătuirea proteinelor. Proteinele stau la baza structurii celulelor vii și participă la procesele metabolice esențiale din organism.

Vitamina B12 contribuie la metabolismul energetic normal, la procesul de diviziune celulară, la menținerea sănătății psihice, la formarea normală a globulelor roșii, la metabolismul normal al homocisteinei, la funcționarea normală a sistemelor nervos și imunitar, la reducerea oboselii și extenuării.

În perioadele stresante, precum cele în care avem de dat examene sau când avem de dus la bun sfârșit anumite proiecte profesionale, dar și când apare astenia de primăvară, este foarte important să avem grijă de sistemul nostru imunitar. Sustinătorul nostru este Tonico Forte, suplimentul alimentar care ne oferă energie și ne ajută să ne concentrăm întreaga zi. Acesta se poate achiziționa din toate farmaciile Catena.

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.