Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Urzicile: pe cat de tare inteapa, pe atat de bune sunt – VIDEO

29 martie 2019
Share


Deschide videoclipul
Chiar daca este neprietenoasa la atingere, urzica este una dintre putinele plante curative, de la radacina pana la frunze. Este o planta care se adapteaza usor, fiind capabila sa creasca atat in zone cultivate, cat si in gradini, paduri, santuri sau pe malul apelor.

Urzica este o planta bogata in substante proteice si glucidice. Contine saruri minerale si vitaminele C, K, A si B2. Pe langa saruri, vitamine si substante proteice, mai gasim in urzici ulei volatil si steroli.

Planta este celebra pentru intepaturile dureroase pe care le provoaca. Acestea sunt cauzate de o toxina, inca neidentificata, pe care urzica o contine.

Consumul de urzici, in diferite forme, are efecte benefice in afectiuni precum guta, litiaza renala sau afectiuni reumatice. Extractele din radacina de urzica sunt folosite in tratarea prostatei si controlul alergiilor, iar in medicina traditionala preparatele din aceasta planta sunt folosite in tratarea ulcerelor varicoase sau hemoroizi.

Cu toate ca este o planta cu proprietati terapeutice, copiii mai mici de doi ani si femeile insarcinate nu au voie sa consume preparate din urzici.

#tags   \   , , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.