Revista care te menține sănătos

Știri

Au fost descoperite virusurile care ar trata acneea

1 octombrie 2012
Share

Oamenii de stiinta din Pittsburg si California au izolat si au studiat genomul a 11 virusuri (bacteriofagi) care ar putea ucide bacteriile ce cauzeaza acneea. Descoperirea ar putea deschide calea catre posibile terapii topice care sa utilizeze virusuri sau produse virale pentru a trata acneea.

O prima posibilitate este aceea de a folosi bacteriofagii direct, ca terapie pentru acnee. Bacteria Propionibacterium acnes este intalnita la mai toate persoanele, insa la pubertate apare un raspuns inflamator ce poate provoca acneea. Desi antibioticele pot fi eficiente in tratarea acneei, exista si tulpini ale bacteriei P. acnes care sunt rezistente la acestea, astfel fiind nevoie de altfel de terapii.

Expertii de la Universitatea din Pittsburg si cei de la Universitatea din California au realizat un studiu in urma caruia au descoperit ca toti cei 11 bacteriofagi poarta o gena ce produce o enzima care se pare ca ucide bacteria.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.