Revista care te mentine sanatos

Stiri

Bautorii de cafea ar putea trai mai mult?

25 mai 2012
Share

Consumul de cofeina era considerat, in trecut, un lucru daunator. Acum insa, cercetatorii spun ca persoanele care beau cafea ar putea avea o viata mai lunga.

In urma unui studiu realizat pe un numar de 400.000 de persoane, cu varste cuprinse intre 50 si 71 de ani, s-a demonstrat ca oamenii care consuma cofeina sunt mai feriti de boli respiratorii, accidente vasculare cerebrale, diferite leziuni, diabet. Cancerul insa nu este inclus aici.

Se pare ca persoanele care consuma cafea prezinta un risc mai mic de a suferi un deces. Consumul moderat de cafea ar putea avea chiar efecte benefice asupra sanatatii. Specialistii spun ca si femeile insarcinate pot bea cafea, aproximativ 200 mg pe zi. Totusi, cercetatorii avertizeaza ca nu pot fi siguri, din punct de vedere stiintific, in privinta ipotezei potrivit careia consumul de cafea ar prelungi viata.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Bautorii de cafea ar putea trai mai mult?»:3.50/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate