Revista care te menține sănătos

Știri

Un nou tratament impotriva depresiei

10 septembrie 2012
Share

Un medicament care reduce inflamatia ar putea oferi o noua speranta pentru persoanele care sufera de depresie, spun specialistii. Inflamatia este raspunsul organismului la infectii sau rani. Atunci cand este prelungita excesiv, inflamatia poate deteriora mai multe parti ale corpului, inclusiv creierul.

Pentru acest studiu s-a utilizat un medicament biologic folosit pentru a trata bolile autoimune si inflamatorii, precum artrita reumatoida sau bolile inflamatorii intestinale.

Un medicament biologic copiaza efectele substantelor naturale realizate de catre sistemul imunitar. In acest caz, medicamentul a fost un anticorp care blocheaza factorul de necroza tumorala (substanta cu rol in lupta impotriva celulelor canceroase), o molecula-cheie care s-a dovedit a fi crescuta la persoanele deprimate. Inflamatia a fost analizata folosind un simplu test de sange si apoi s-a masurat proteina C reactiva. Cu cat nivelul acestei proteine era mai mare, cu atat si inflamatia era mai grava si crestea probabilitatea ca persoanele cu depresie sa raspunda la acest tratament.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.