Revista care te mentine sanatos

Stiri

Simptomele bolii Parkinson, ameliorate prin terapia genica

4 aprilie 2011
Share

Tratamentul si preventia bolii Parkinson sunt acum posibile prin injectarea de material genetic direct in creier, arata un studiu realizat de cercetatori din Ohio, Marea Britanie si America. Acesta a constat in monitorizarea unui grup de 66 de persoane cu varste intre 30 si 75 de ani care prezentau simptome progresive ale bolii Parkinson.

Acestora li s-a injectat in creier o gena formata dintr-un virus ce cauzeaza o reactie imuna, numit AAV (adenovirus asociat) si o enzima ce catabolizeaza decarboxilarea glutamatului in acid gama-aminobutiric (GABA), numita enzima GAD (glutamic acid decarboxilaza). Aceasta combinatie le-a fost administrata pacientilor pe o perioada de proba de 6 luni, timp in care s-au descoperit imbunatatiri in ceea ce priveste simptomatologia acestei afectiuni degenerative a creierului.

Sursa: www.telegraph.co.uk

Nota pentru articolul «Simptomele bolii Parkinson, ameliorate prin terapia genica»:3.50/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate