Revista care te mentine sanatos

Stiri

Terapia genica ajuta la regenerarea celulelor vatamate ale creierului

22 februarie 2012
Share

Terapia prin gene nu numai ca ar putea ajuta celulele vatamate ale creierului sa se regenereze, dar ar putea modifica, de asemenea, forma celulelor, potrivit unui nou studiu.

Morfologia celulelor creierului este extrem de importanta in determinarea modului in care o celula comunica cu celelalte, formand circuitele care permit creierului sa functioneze.

Cercetarile anterioare au demonstrat faptul ca genele care ajuta la crestere sunt introduse in celulele vatamate ale creierului pentru perioade lungi de timp, de pana la 9 luni de zile, capacitatea celulelor de a se regenera si de a supravietui crescand si ea in mod semnificativ.

S-a demonstrat ca neuronii isi schimba forma ca raspuns la factorii de crestere. Orice modificari in ceea ce priveste morfologia afecteaza felul in care neuronii primesc si transmit informatiile.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Terapia genica ajuta la regenerarea celulelor vatamate ale creierului»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate