Revista care te mentine sanatos

Stiri

Atacurile de panica cresc riscul de infarct miocardic in special la tineri

13 august 2013
Share

Persoanele care au fost diagnosticate cu atacuri de panica sau tulburari de panica au avut un risc mai mare de a dezvolta boli ale inimii sau sa sufere un atac de cord decat populatia normala, mai ales la persoanele tinere, conform noului studiu. Studiul a aratat ca persoanele mai tinere de 50 de ani, in momentul diagnosticarii, au avut un risc mult mai mare de infarct miocardic, dar nu si in cazul persoanelor mai in varsta.

A fost efectuat in UK, pe o populatie de 404.654, incluzand toate varstele.

Dr. Kate Walters, autoarea studiului, a spus: „Nu se stie prea mult despre relatia dintre tulburarile de panica si bolile cardiace. Simptomele unui atac de panica le pot mima pe cele ale unui atac de cord sau ale unei boli cardiace acute si se pare ca poate fi o relatie complexa intre ele.”

Roxana Mateescu

Sursa: Sciencedaily.com

Nota pentru articolul «Atacurile de panica cresc riscul de infarct miocardic in special la tineri»:2.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate