Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Alergia la polenul de ambrozie

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, apifitoterapie, gemoterapie; Medica RD Esthetic
16 septembrie 2022
Share
remedii alergia la ambrozie

Alergia la polenul de ambrozie (o buruiana perena, anuala) reprezinta una dintre cele mai frecvente si mai rebele forme de alergie caracteristica lunilor august-noiembrie (dispare odata cu scaderea temperaturilor). Caldura si seceta sunt factori favorizanti ce maresc productia de polen.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena picăturile oculare Oftapic Allergy; care au acţiune calmantă şi reconfortantă pentru ochi roşii şi iritaţi, cu efect calmant în cazul alergiile oculare.

Toate persoanele care prezinta teren atopic, deci au predispozitie la alergii, trebuie sa se prezinte la medicul alergolog si sa efectueze teste alergologice (teste de sange, teste cutanate) pentru identificarea rapida a tipului de alergen care poate declansa manifestarile alergice.

Care sunt simptomele alergiei la ambrozie?

Manifestarile alergice (de tip rinita si conjunctivita alergica) sunt puternice si trenante:

  • nas infundat sau nas care curge (rinoree apoasa);
  • stranuturi repetate;
  • mancarime la nivel ocular, nazal si faringian;
  • lacrimarea ochilor;
  • tuse uscata.

Acestea se pot insoti de stare de anxietate, nervozitate, insomnii, dureri cap. Netratata corect si la timp, alergia la ambrozie poate declansa crize de astm bronsic si are un impact negativ asupra vietii profesionale si sociale.

Trebuie sa retinem ca alergia la ambrozie este, de cele mai multe ori, o forma severa de alergie, care necesita tratament de lunga durata si cedeaza destul de greu la tratament: antihistaminice, cortizon inhalant sau pe cale orala, chiar injectabil, sprayuri nazale si oculare.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena spray-ul nazal izotonic Assista Aquamare, o soluţie naturală de apă de mare destinată hidratării şi menţinerii igienei zilnice a nasului. 

remedii alergia la ambrozie

Remedii pentru a ameliora alergia la ambrozie

Sa nu uitam ca acest tip de alergie la ambrozie va aparea in fiecare an in lunile respective de polenizare la persoanele sensibile, deci este nevoie de o schema de tratament de desensibilizare (care poate dura intre 6 luni si 3 ani), inceputa la sfarsitul lunii octombrie. Terapiile naturiste, alaturi de o alimentatie, sunt de ajutor.

  • in primul rand, alimentatia trebuie sa se bazeze pe legume si fructe proaspete, verdeturi; este indicat consumul de patrunjel, ce are proprietati diuretice, detoxifiante si antialergice, sub forma de salata sau suc de patrunjel (proaspat preparat), 10-15 zile; utile sunt si sucul de telina, de spanac; la fel, infuzia din frunze de urzica, 2-3 cani pe zi, timp de 20-30 de zile; sau tinctura, 1 lingurita de 3 ori/zi, dar si infuzia din frunze de papadie, 2-3 cani/zi.
  • hidratare adecvata cu apa, limonade, sucuri naturale (de citrice, de soc).
remedii alergia la ambrozie
  • foarte utila este utilizarea plantelor cu actiune detoxifianta, depurativa, antialergica; urzica, papadie, mesteacan, brusture, trei-frati-patati, coada-soricelului aloe, soc, lavanda, lamaie, catina, pir; atat in scop profilactic, pentru prevenirea declansarii crizelor alergice, cat si curativ, deoarece ajuta la diminuarea intensitatii si severitatii simptomelor. Aceste plante se pot administra in diverse combinatii, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate.
  • Sunt benefice si extractele naturale de catina, Cordyceps, Astragalus, Reishi, extractul din scoarta de pin, curcumina, gheara-matei.
  • Pulberea sau sucul de orz verde, sucul de aloe, algele Chlorella si spirulina au actiune detoxfianta si antilaergica.

Alte remedii pentru alergia la ambrozie

Rezultate deosebite la orice varsta, durabile in timp, fara niciun fel de reactii adverse, se obtin si prin utilizarea extractelor gemoterapice, deoarece favorizeaza desensibilizarea persoanei, cu reducerea importantei simptomatologiei si a intervalului de aparitie a crizelor alergice.

Beneficiile surprinzatoare ale turmericului

Se pot folosi diferite asocieri din extracte din muguri de coacaz negru, din muguri de mesteacan pufos, extracte din mladite de maces sau din muguri de fag; in general, se fac cure periodice de 1-3 luni (de preferat inainte de aparitia sezonului de alergie), numai la recomandarea unui medic apifitoterapeut.

Local, pentru diminuarea manifestarilor rinitei alergice, se pot folosi solutii ce contin solutie hipotona de apa de mare, filtrata microbiologic, cu extracte din plante ce au efecte antialergice, antiseptice şi antiinflamatoare (coacaz negru, boswellia serrata, menta, musetel).

Nota pentru articolul «Alergia la polenul de ambrozie»:5.00/ 5 (8 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate