Revista care te menține sănătos

Interviu

Ada Condeescu: „Cel mai bun barometru este propriul corp si am invatat sa il ascult”

5 septembrie 2017
Share

Considerata una dintre cele mai bune actrite ale generatiei sale, Ada Condeescu poate fi vazuta in aceasta perioada in productia „Dincolo de calea ferata”. Pelicula, regizata de Catalin Mitulescu, este sustinuta de Catena prin programul „Catena pentru arta”.

Plaja, scoici, prosecco si o carte buna, toate fac parte din recuzita unei vacante ideale in viziunea actritei Ada Condeescu. Insa punerea in practica va fi amanata pentru luna octombrie. Pana atunci, se pregateste de festival. Pelicula „Dincolo de calea ferata” este inscrisa in competitia oficiala a Festivalului Karlovy Vary, Cehia. Ada Condeescu a debutat in „Eu cand vreau sa fluier, fluier”, premiat cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin, 2010. Un an mai tarziu, rolul din „Loverboy” i-a adus premiul „The Heart of Sarajevo” pentru cea mai buna actrita in cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo.

Farmacia Ta: Lumea te stie mai mult din filme, desi ai jucat si teatru. Ce iti place mai mult, pelicula sau lemnul scenei?

Ada Condeescu: Imi place genul de energie si de adrenalina pe care ti-l daruieste o filmare pentru un lungmetraj, sunt dependenta de ele. Nu sunt un om prea rabdator si imi place ca filmul este un tot care, odata inchis, ramane asa, nu te poti intoarce. Timpul este de sute de ori mai condensat si mai intens si asta imi place enorm. Scena iti da alte bucurii si senzatii pe care le ador, dar acum sunt probabil in faza in care filmul ma intriga mult mai mult.

Daca ai putea sa interpretezi orice personaj, ce ai alege?

Imi doresc foarte mult sa joc personajele lui Cehov, chiar si pe cele masculine. Imi doresc mult sa fac Shakespeare, de exemplu. Toate astea as vrea sa fie montate si jucate intr-o cheie clasica, mi-e foarte dor de teatrul clasic, adevarat, unde regizorul este ucenicul autorului si al textului, iar actorul ii slujeste pe toti ca acea senzatie de intreg si emotie sa fie dusa pana la capat. In textele bune, exista atat de multe dedesubturi, nuante, lumi, incat nu ai nevoie de artificii exterioare ca sa faci minuni si sa dai publicului emotie in stare pura.

2 2De la care personaj interpretat crezi ca ai invatat cel mai mult?

In general, filmele care imi sunt cele mai dragi au adus cu ele povesti de care eu eram departe, de care fusesem tinuta departe de parintii mei, dar si de educatia pe care am primit-o. Roluri ca Veli, ca Ana m-au invatat sa fiu mai generoasa, sa inteleg lumi de care la prima vedere ai vrea sa stai departe. Am invatat sa nu mai judec si sa intru cu dragoste in sufletul oamenilor, sa-i descopar si, dincolo de asta, sa incerc sa-i inteleg chiar daca drumurile noastre sunt indepartate si perceptia pe care o avem este cu totul diferita. Exista, de multe ori, o egalitate intre oameni, cea a sufletului, la care este minunat sa ajungi.

Ai un stil de viata sanatos? Care sunt principiile dupa care te ghidezi?

In general, am o viata sanatoasa, insa, in momentul in care filmez, lucrurile devin haotice. Apoi ma reechilibrez. Nu mai fumez, noaptea dorm bine, mananc doar lucruri care stiu ca sunt sanatoase si de buna calitate, am grija intotdeauna de organismul meu si sunt atenta la cerintele lui. Ma ghidez mereu dupa cerintele din interiorul meu, cel mai bun barometru este propriul corp si am invatat sa il ascult foarte atent.

Cat de des iti faci analize?

Analize imi fac doar la recomandarea medicului. Cel mai greu este insa la stomatolog, acolo am o frica greu de controlat. Dar cred ca este important sa ne depasim fricile sau lenea cand vine vorba despre mersul la doctor si sa nu amanam la nesfarsit aceste vizite.

Am citit ca ai sprijinit o campanie legata de melanom. Ce ai invatat cu aceasta ocazie si ai vrea sa impartasesti cititorilor nostri?

Da, am sustinut campania „Un viitor fara pata”, pentru ca este foarte important ca oamenii sa fie informati si sa stie care sunt riscurile melanomului malign. Cel mai important lucru pe care as vrea sa-l impartasesc este ca salvarea sta in educatie si informatie.

In perioadele aglomerate, de unde vine energia ta?

Energia vine foarte mult din motivatie, uneori fizicul nu este atat de puternic, insa mintea mea functioneaza ca un adevarat motor si preia cumva totul. Ma ajut cu vitamine, insa nu prea des, pentru ca mi-e teama sa nu-mi creasca prea mult pofta de mancare. In special sucuri naturale, combinatii de legume si fructe pe care le mixez dupa gustul meu. Uneori, apelez si la bauturi energizante, in special cand am filmari de noapte.

Ce loc ocupa sportul in viata ta si cata atentie acorzi alimentatiei?3 2

Din pacate, nu unul atat de important pe cat mi-as dori. Incerc sa ma duc cat de des pot la piscina, dar inca nu am reusit sa fac din asta un obicei. Legat de alimentatie, nu simt atat de des senzatia de foame, ci mai degraba pofta, cu ea trebuie sa ma lupt mai des si recunosc ca nu imi e usor.

Urmezi vreo dieta anume sau te bucuri de un metabolism bun? Ce impact crezi ca au dietele drastice de slabit asupra organismului?

Nu ma bucur chiar de un metabolism bun; cand nu ma simt bine in pielea mea, iau masuri, nu mai mananc seara si fac mult sport. Am apelat si la diete drastice cand nu mai aveam timp de un parcurs normal. Cred ca depinde de organism, dar dietele drastice bineinteles ca nu sunt recomandate pe termen lung sau ca un obicei. Cred ca, atunci cand esti tanar, iti permiti foarte multe lucruri, fara sa constientizezi ca, in timp, organismul se poate deteriora si atunci este prea tarziu. Totul trebuie sa fie „in control” si „cu masura”.

Un gand pentru cititorii revistei.

Sa zambeasca, sa fie generosi si sa se bucure din plin de vara si de dragoste!

Elena Coroianu

Foto: Costi Manolache

Make-up: Madalina Petru

Hair: GETT’S Salonswww.getts.ro

Tinuta: BSB

Locatia: SENSO CINECAFE

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.