Revista care te menține sănătos

Interviu

„Acord o mare importanta somnului si gandurilor pozitive”

5 septembrie 2017
Share

Cristina Topescu, prezentatoarea jurnalului Focus de la Prima TV, este un om de televiziune desavarsit si, dupa cum veti afla din interviul acordat revistei Farmacia Ta, un om sufletist si generos, preocupat nu doar de sanatatea sa, ci si de a altora.

In paginile revistei, prezentatoarea stirilor Focus ne da o lectie de viata si candoare. O altfel de Cristina Topescu, asa cum nu o stiati.

Farmacia Ta: Ce v-a determinat sa alegeti jurnalismul de televiziune?

Cristina Topescu: De ce televiziunea? Asa s-a intamplat, mostenire de familie… sau, mai exact, casatorie aranjata de cand aveam 10 ani, cu sansa ulterioara de a ma si indragosti de „sotul” ales de tata de cand eram prea mica pentru a mi-l alege singura. De luptat, ma lupt cu sistemul mai tot timpul. Sunt foarte nemultumita de ce se intampla in tara mea, de la nivelul autoritatilor pana la cel al omului de pe strada. Va imaginati, asadar, cate lupte am de dus. Prin intermediul stirilor, duc o parte din lupte, nu-mi ajunge, insa, un jurnal pe zi. Mi-ar trebui 5-6 zilnic si tot nu stiu daca mi-ar ajunge. Dar, sigur, a lucra la stiri iti ofera posibilitatea de a-ti face auzita vocea, de a NE face auzita vocea, pentru ca suntem o intreaga redactie.

FT: Cum va intariti imunitatea inainte de venirea sezonului rece?

CT: Multivitaminele ajuta organismul sa se fortifice. In aceasta perioada, consum multe alimente care contin vitaminele A, C, D, E, zinc si magneziu, foarte importante pentru buna functionare a organismului.

FT: Care sunt principiile sanatoase dupa care va ghidati?

CT: Acord o mare importanta somnului. Fara un somn odihnitor, organismul nu are resursele necesare sa poata lupta impotriva bolilor. De asemenea, gandurile pozitive reprezinta un stimulent pentru organism.

FT: Cat de importanta considerati ca este miscarea pentru sanatate?

CT: De multe ori, credem ca, daca avem o viata mai agitata, acest lucru compenseaza din plin lipsa activitatilor fizice. Din pacate, aceasta idee preconceputa ne costa, de cele mai multe ori, sanatatea si echilibrul interior. De aceea, acord o mare importanta sportului.

FT: V-ati gandit sa va implicati in campanii umanitare sau de sanatate?

CT: In afara de stiri, m-am implicat in protejarea animalelor si a copiilor, inclusiv a celor de etnie tiganeasca, spre dezgustul unora. Parerea unor astfel de oameni nu ma intereseaza catusi de putin, credeti-ma. A respecta viata, a alina suferinta, a ajuta si a acorda incredere si celor respinsi de societate si a face, implicit, un bine comunitatii sunt lucruri in care cred. Iar eu, cand pornesc pe un drum, nu ma abat doar pentru ca multora le place sa huleasca ceea ce ei nu fac. In prezent, derulam in cadrul jurnalului Focus campania „Stop indiferentei – Acesti copii trebuie educati”, in cadrul careia incurajam integrarea in sistemul educational a copiilor de etnie tiganeasca.

FT: Sunteti adepta medicinei conventionale sau a terapiilor naturale?

CT: Cred ca, spre deosebire de tratamentele conventionale, care contin in doza mare anumite substante chimice, un remediu din plante contine diverse principii active naturale care vin sa compenseze si sa amplifice actiunile firesti ale organismului, oferind sansa unica de a-si urma propriul drum catre autovindecare.

 

FT: Un gand pentru cititorii revistei Farmacia Ta?

CT: Multa sanatate si succes in toate!

Text: Diana Sorescu

Foto: Prima TV

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.