Revista care te menține sănătos

Interviu

Corina Caragea: „Sănătate = echilibru în toate”

Elena Coroianu; Foto PRO TV
25 octombrie 2022
Share
 • Pe când se pregătea să devină jurnalist de investigaţii, a dat o probă la o televiziune de ştiri care a orientat-o către redacţia de sport. De 17 ani ne prezintă Ştirile din sport, de la PRO TV. Vorbim despre Corina Caragea, una dintre cele mai îndrăgite prezenţe pe micul ecran.

  Jurnalist, călător, dăruitor, căutător, povestitor. Sunt Corina Caragea de la PROTV, sunt pasagerul de la fereastră, sunt un om. Aşa se descrie, pe scurt, vedeta PRO TV. Întrebată care a fost cel mai important moment din cariera ei, Corina Caragea răspundeAtunci când am prezentat tragerea la sorţi pentru EURO 2020. Pentru prima dată a avut loc la Bucureşti, cu un român pe scenă lângă bine cunoscutul Pedro, jurnalist CNN şi UEFA de ani buni. Când m-au sunat să le trimit o probă video, am crezut că e o greşeală. A fost o seară intensă pentru mine: singură pentru prima dată acolo, într-o echipă de super profesionişti, un eveniment transmis pe toată planeta în direct, în limba engleză”.

  Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte; care combate oboseala, întăreşte rezistenţa organismului şi sprijină procesul de învăţare şi memorare.

  Corina Caragea: „Sănătate = echilibru în toate”
  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/corina-caragea-sanatate-echilibru-in-toate/

  Farmacia Ta: Ai împlinit recent 17 ani de PRO TV. Cum arată bilanţul? Ce îţi doreşti pentru următorii ani?

  Corina Caragea: Parcă sunt de o viaţă aici şi în acelaşi timp, parcă am venit acum un an. La ştiri nu te plafonezi, nicio zi nu seamănă cu alta, iar directul îţi dă o doză de adrenalină. Au fost secunde cât un secol atunci când am prezentat ştirea despre Didi Prodan, mort subit, veste căzută ca un trăsnet în miez de noapte pentru cei apropiaţi, printre care şi eu. La fel de mult au durat secundele când prompterul mi-a jucat feste încă de la primele intrări în direct sau când, din greşeală, am aruncat la gunoi tot jurnalul în loc să îl printez, cu câteva minute înainte de a intra în direct.

  M-au pus la încercare şi dimineţile. Am dormit buştean şi n-am auzit niciuna dintre cele două alarme. Deşi nu locuiesc aproape, am reuşit să ajung la fix, dar cu mare viteză şi transpiraţie. Acesta e unul dintre coşmarurile mele, să nu aud alarma la 4 dimineaţa.

  În altă zi am dormit la prânz şi când m-am trezit, fiind semi întuneric, eram convinsă ca e dimineaţă, aşa că am mâncat micul dejun şi am fugit la muncă. M-am prins când am coborât, că e cam multă lume pe stradă pentru 5 dimineaţa. Era 5 după-masă.

  Corina Caragea, PRO TV, călătorii,

  Ce înseamnă fericire(a) pentru Corina Caragea?

  Cred că este formată din mici momente şi este diferită de la om la om. Avem cu toţii zile şi zile. Am fost fericită pe o scenă, în vârf de munte, pe o plajă de ziua mea sau pur şi simplu seara la un film pe canapea. Fericirea e în lucruri simple, părerea mea.

  Când (şi cum) a început pasiunea ta pentru călătorii?

  Cu prima vacanţă la Barcelona, oraş care m-a cucerit definitiv. Oricum, de când mă ştiu am visat departe de graniţe, îmi doream să mă culc seara în patul meu şi să mă trezesc dimineaţa în alte locuri de pe planetă. M-am îndreptat către un liceu în engleză, având în cap că voi ajunge într-o zi la Londra şi nu numai.

  Care au fost cele mai frumoase locuri în care ai ajuns/în care te-ai întoarce oricând?

  Spania şi Italia oricând. Pentru relief, muzică, dans, mâncare, atmosferă. Bali pentru oameni, Hawaii pentru plaje.

  Ai nişte destinaţii „de vis” pe care nu ai apucat încă să le vizitezi? Care?

  Da, lista de dorinţe e lungă: America de Sud, Bora Bora, Australia, Cuba.

  Corina Caragea, PRO TV, călătorii,

  Cât de des ţi se cer recomandări legate de călătorii? Ai câteva sfaturi care ne-ar putea ajuta să reducem costul unei vacanţe/călătorii?

  Primesc des această întrebare. Oamenii mă confundă uneori cu propriul agent de turism sau ghid turistic, alţii mă invidiază pentru că pare că sunt mereu în vacanţă. Nu este deloc aşa, doar că eu plec fie şi pentru un weekend, dacă se întâmplă să îl am liber. Am prins şi bilet de avion de 50€. Merg şi cu low cost, stau şi la Airbnb, dar şi la 5 stele, depinde de destinaţie, mă abonez la site-urile companiilor aeriene ca să primesc notificare când au oferte, îmi fac carduri de fidelitate. Dacă pot jongla cu datele călătoriei este minunat, de exemplu e mai ieftin dacă evitaţi sărbătorile şi weekend-ul.

  Cât timp îţi ia făcutul bagajelor? Dar desfăcutul lor? Ce nu îţi lipseşte niciodată din bagaj?

  Fac bagaje în timp record, dar ele stau nedesfăcute şi două săptămâni. Mai mereu le fac în noaptea de dinaintea plecării şi este o întreagă matematică acolo: să îmi încapă cât mai multe, deşi experienţa mi-a arătat că port doar jumătate. Nu îmi lipsesc prosopul, medicamentele şi aparatul foto.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/corina-caragea-sanatate-echilibru-in-toate/

  Ce înseamnă pentru tine un stil de viaţă sănătos?

  Echilibru în toate. Eu nu merg zilnic la sală, nu număr foile de salată din farfurie. Ba chiar mănânc tot ce îmi place, dar cu măsură. Odihna este foarte importantă şi supravegherea sănătăţii prin controale periodice şi analize. Eu nu beau şi nu fumez niciodată.

  Ce analize/controale medicale faci periodic?

  Analizele de sânge, stomatologie, ginecologie ori ecografie mamară.

  Cum îţi întăreşti imunitatea?

  Făcând sport în aer liber, mâncând sănătos şi odihnindu-mă minimum 6 ore pe noapte.

  Cum te-a afectat pandemia? Te-ai vaccinat?

  Am trecut şi prin boală şi m-am şi vaccinat. Noi am continuat să lucrăm, şi nu de acasă. Iar eu am continuat să călătoresc, doar că respectând noile condiţii. Partea bună a fost că am găsit cazări mai ieftine şi oraşe mai aerisite şi mai curate.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/corina-caragea-sanatate-echilibru-in-toate/

  Cum te menţii (mereu) în formă?

  Nu exagerez cu nimic şi am grijă de genele bune pe care le-am moştenit. Nu pierd nopţile, nu devorez o tavă de prăjituri, ci doar cât să îmi fac pofta şi fac sport cât să mă menţin nu numai în formă, dar şi sănătoasă psihic şi fizic.

  Sub ce formă face parte sportul din viaţa ta?

  Merg de 2-3 ori pe săptămână la sală, supravegheată de instructor. Prefer, totuşi, sportul în aer liber şi mă bucur de fiecare ocazie de zăpadă, pe pârtie cu placa, pe gheaţă cu patinele sau vara în parc cu rolele ori bicicleta.

  În ce constă ritualul tău de îngrijire?

  Sunt norocoasă să moştenesc o piele bună şi, în general, o genă bună. Somn, demachiere, hidratare, fără a apela la ceva complicat şi scump. Nu am creme minune, nici nu fac tratamente cosmetice sau măşti de aur.

  Eşti recunoscută drept una dintre persoanele cu cel mai frumos păr. Cum îţi îngrijeşti podoaba capilară?

  Cum ziceam, îl moştenesc. Atât. Schimb şampoanele, nu am un produs de strălucire, am grijă să nu îl agresez cu vopsit des, schimbări de culoare, produse de styling.

  Un gând/sfat pentru cititorii noştri.

  Sănătatea este cea mai de preţ comoară pe care o avem! Hai să o păstrăm, să o întreţinem, să o îngrijim - psihic, emoţional şi fizic! Dacă suntem sănătoşi, le facem pe toate!

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.