Revista care te menține sănătos

Interviu

Adrian Nartea: „Un stil de viaţă sănătos are la bază echilibrul”

Elena Coroianu; Foto PRO TV
22 octombrie 2021
Share
 • Despre cel de-al patrulea sezon al serialului, dar şi despre operaţia pe creier, familie şi proiecte „post-VLAD” am vorbit cu Adrian Nartea, actorul care îi dă viaţă îndrăgitului personaj de la PRO TV.

  În copilărie şi-a dorit să se facă macaragiu sau dirijor. Mai târziu a visat să ajungă spion, iar o vreme a urmat cursurile Facultăţii de Drept. Până să cunoască succesul ca actor, Adrian Nartea a fost pentru scurt timp profesor de sport (meseria sa de bază) şi apoi model. Datorită modellingului a cunoscut-o pe soţia sa, fostul model internaţional Alina Ferinceac. Împreună au două fetiţe, Mara şi Petra. În paralel cu modellingul a avut contact şi cu publicitatea, fie jucând în diverse reclame, fie făcând diverse promoţii. Înainte de VLAD, a mai jucat în serialele La Bloc (PRO TV) şi Fast Food (Antena 1). Pe când dădea probe pentru VLAD a descoperit, întâmplător, că are o tumoare pe creier, pentru a cărei extirpare a suferit două intervenţii chirurgicale într-un spital din Franţa.

  Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte, care combate oboseala, întăreşte rezistenţa organismului şi sprijină procesul de învăţare şi memorare.

  Adrian Nartea: „Un stil de viaţă sănătos are la bază echilibrul”
  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/adrian-nartea-un-stil-de-viata-sanatos-are-la-baza-echilibrul/

  Farmacia Ta: VLAD a ajuns la cel de-al patrulea sezon (înţeleg ca şi ultimul), a fost vândut şi în alte ţări. Când ai primit rolul, la primele scene filmate, credeai că va avea atâta succes?

  Adrian Nartea: Şi eu şi ceilalţi colegi ai mei ne-am implicat în totalitate în acest proiect, încă din prima zi şi ne-am dorit să ajungem la sufletul telespectatorilor. Reacţia pozitivă a celor de acasă, comentariile lor şi susţinerea au fundamentat sentimentul de bucurie pe care-l aveam, zi de zi, la filmare. Premiile pe care le-am primit datorită voturilor lor, de-a lungul celor 3 ani, au consolidat munca noastră, aşa că am putea spune că succesul VLAD are la bază această relaţie frumoasă între noi, echipa de producţie şi cei care ne privesc.

  De ce crezi că a prins VLAD la public?

  VLAD a fost total diferit faţă de serialele existente în România. De la nivelul regizoral, la decoruri şi locaţii, la partea tehnică şi până la scenarişti, totul a fost la înălţime. Noi, actorii, am avut norocul de a găsi o echipă implicată şi dornică să facă diferenţă, aşa că am dat tot ce am avut mai bun. Iar publicul a simţit şi a observat toate aceste lucruri, aşa că au început şi ei să ne răsplătească prin audienţe, comentarii şi muuulte mesaje frumoase!

  Ce alte roluri ţi-ar plăcea să mai joci? Cine ai vrea să-ţi fie coleg de platou?

  Greu de spus... eu mi-am concentrat atenţia asupra rolului din VLAD şi ştiu că pentru o perioadă voi purta imaginea acestui personaj. Cât despre colegii de platou, am avut ocazia să joc alături de oameni cu o experienţă incredibilă pe scenă şi în cinematografie, precum Elvira Deatcu, Adrian Titieni sau Bebe Cotimanis. De la fiecare dintre ei am învăţat câte ceva ce voi folosi pe mai departe în cariera mea. Iar acelaşi lucru îl voi face şi în anii următori, indiferent de rol sau numele celor pe care îi voi avea alături.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/adrian-nartea-un-stil-de-viata-sanatos-are-la-baza-echilibrul/

  Ai urmat Liceul cu Program Sportiv şi facultatea de profil. În prezent sportul mai face parte din viaţa ta? Sub ce formă?

  Clar, sportul este una dintre cele mai importante constante ale vieţii mele. Înot, ori de câte ori am chef, alerg, fac interval training sau joc squash. Pentru a putea face sport, nu am nevoie de o sală sau de anumite aparate, improvizez în funcţie de locul în care mă aflu. Chiar şi pe platou, când sunt într-o pauză de filmare, mă schimb în şort şi tricou şi fac câteva flotări şi abdomene. Am sportul în sânge, asta e clar şi vreau să rămân fit mulţi ani de acum înainte.

  Care crezi ca sunt principalele beneficii ale sporturilor practicate atunci? Ce sfat ai pentru părinţi la acest capitol?

  La prima vedere, oamenii se gândesc să facă sport atunci când vor să slăbească sau să se definească pentru a arăta cât mai bine. Însă, sportul este esenţial şi pentru sănătate, pentru a avea mai multă energie sau pentru a te simţi tu cât mai bine în pielea ta. Îi încurajez pe toţi părinţii să le arate copiilor care sunt beneficiile sportului şi să-i lase pe aceştia să descopere ce li se potriveşte pentru că opţiuni există... şi nu sunt deloc puţine.

  Există tot felul de legende legate de taţii de fete. Ce fel de tată este Adrian Nartea?

  Sunt un tată iubitor, grijuliu, şi totuşi mereu atent să le ofer fetelor mele libertatea de care au nevoie. Pe Mara o las să facă ceea ce vrea, să cunoască lucrurile din jur şi îi sunt alături pentru clipele în care greşeşte sau se loveşte. Şi eu şi Alina le iubim pe Mara şi Petra foarte mult şi vrem ca ele să trăiască, la maximum, fiecare experienţă aferentă vârstei pe care o au.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/adrian-nartea-un-stil-de-viata-sanatos-are-la-baza-echilibrul/

  Dacă simptomele nu i-au făcut pe medici să ceară un CT, ce crezi că a determinat-o pe mama ta, care nu este cadru medical, să-ţi facă o astfel de recomandare?

  Eu aveam câteva simptome, precum faptul că urechea stângă se înfunda sau că atunci când mergeam la dentist şi după ce aveam gură deschisă pentru câteva minute, mă furnica foarte tare odată ce o închideam. Mama mea a fost cea care mi-a recomandat să-mi fac un RMN şi, totodată, cea care mi-a dat vestea că au găsit o formaţiune intracraniană. Probabil a simţit că este ceva, este acel „instict matern” de care tot auzim. Iată cât de important a fost că a insistat... dar şi că am ascultat-o.

  De ce ai ales să te operezi la o clinică din Franţa?

  A fost o perioadă foarte dificilă, în care primul medic imagist mi-a spus că sunt şanse să rămân cu anumite deformaţii. A trebuit să mă asigur că voi găsi un medic bun, care să creadă alături de mine că totul va fi bine. În Lyon am avut parte de 2 operaţii, prima a durat 6-7 ore, însă nu au putut scoate toată tumoarea, aşa că a fost necesară şi cea de-a doua. Zilele pe care le-am petrecut în spital nu au fost uşoare, iar eu recunosc că nu ştiu de unde am găsit acea putere interioară pentru a merge mai departe.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/adrian-nartea-un-stil-de-viata-sanatos-are-la-baza-echilibrul/

  Ce sfat ai pentru cineva care se confruntă cu o problemă gravă de sănătate?

  Să nu aştepte, să nu creadă că totul trece de la sine şi să meargă la medic. Să asculte de recomandările primite şi să caute mai mult de o opinie. Iar cel mai important... să aibă încredere că lucrurile se pot rezolva.

  Ai privit situaţia cu optimism de la început sau ai avut şi momente mai pesimiste? Cine/ce te-a ajutat în momentele gele mai grele?

  Mi-am dorit să lupt pentru familia mea, pentru un viitor alături de oamenii care contează pentru mine. Au fost şi momente mai dificile, cu siguranţă. Îmi aduc aminte că înainte de a doua operaţie, frica a pus stăpânire pe mine şi m-a făcut să simt că am pierdut total controlul. Îmi treceau prin cap gânduri diferite, unele fiind că s-ar putea să nu mă mai trezesc sau să o fac, dar cu probleme pe termen lung. Tot timpul alături de mine au fost prietenii, dar în special familia şi Alina care mi-au oferit încrederea că va fi bine.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/adrian-nartea-un-stil-de-viata-sanatos-are-la-baza-echilibrul/

  Cum ai grijă de sănătatea ta? Ce analize/controale medicale faci periodic?

  Povesteam şi mai devreme că fac foarte mult sport, iar asta mă ajută să îmi menţin şi greutatea şi sănătatea. Eu nu pot să spun că îmi simt vârsta actuală deoarece mereu am rămas tânăr prin ceea ce fac şi prin interesele pe care le am. Analize fac anual, merg la medici şi am încredere că aşa este cel mai bine pentru a putea întâmpina orice situaţie nedorită.

  Depresia este considerată boala secolului. Când viaţa te-a pus la încercare, ai reuşit să eviţi această „pantă alunecoasă”? Cum?

  Nu am ajuns până în punctul de depresie, dar mi-a fost frică când m-am confruntat cu problema de sănătate. Aşa că am mers la terapie, ceea ce eu nu credeam că voi face pentru că mi se părea că nu am nevoie de aşa ceva. Dar mi-a făcut atât de bine, încât continui să merg şi acum că mi-am revenit.

  Cum ţi-ai ales terapeutul? Ce-ai vrea sa le transmiţi celor care ar face terapie, dar le este ruşine să facă pastul?

  Există multe preconcepţii cu privire la ideea de a merge la terapeut, însă eu consider că toată lumea poate beneficia de un om cu care să poată discuta, analiza şi evalua lucrurile prin care trece sau provocările pe care i le oferă viaţa. Cred că fiecare om are câte o traumă sau o experienţă care l-a marcat şi un terapeut are puterea de a le scoate la iveală şi de oferi sfaturile necesare pentru a merge mai departe.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/adrian-nartea-un-stil-de-viata-sanatos-are-la-baza-echilibrul/

  Ce înseamnă pentru tine un stil de viaţă sănătos?

  Înseamnă să ai grijă de tine: să mănânci lucruri care îţi oferă atât proteinele, cât şi vitaminele sau glucidele de care ai nevoie. Să bei multă apă şi să faci sport. Să îţi supraveghezi sănătatea şi să nu uiţi să îţi faci timp pentru lucrurile care îţi aduc calmul în viaţă. La finalul zilei, un stil de viaţă sănătos are la bază echilibrul.

  Cum îţi susţii imunitatea?

  Făcând o facultate de sport şi având mereu grijă să îmi fac antrenamentele, am învăţat şi ce fel de alimente sau vitamine trebuie să consum pentru a avea o imunitate ridicată.

  Cum te-a afectat pandemia?

  Ca pe fiecare dintre noi: mi-au lipsit întâlnirile cu prietenii, ieşirile în oraş şi mai ales, filmările. Pe partea de sport, am învăţat să mă descurc şi acasă, mi-am făcut în subsol o mică sală unde mergeam să mă antrenez zi de zi. Cu siguranţă, cea mai dificilă perioadă a fost cea în care nu puteam ieşi din casă, însă şi lipsa îmbrăţişărilor, a contactului au făcut ca totul să fie mai dificil. Trecem şi peste această perioadă!

  Legat de pandemie sunt multe tabere şi teorii. Tu de care parte a baricadei te afli?

  Cred că fiecare om este liber să aibă o părere şi să facă ceea ce simte. Eu mă aflu de partea baricadei care îşi doreşte să aibă cum să meargă în vacanţă fără mască şi fără test; să meargă la teatru; film sau concert şi care vrea să îşi vadă familia sănătoasă. Toate deciziile pe care le-am luat sau le voi lua cât pandemia va mai exista vor avea aceste lucruri la bază.

  Un gând/sfat pentru cititorii noştri.

  Să aibă grijă de ei şi cei dragi, să facă sport şi să ne aştepte... pentru că VLAD revine curând. Îi aşteaptă un sezon senzaţional.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.