Revista care te menține sănătos

Interviu

Oana Cuzino: „Nu există frumuseţe fără sănătate”

Iulia Mirică; Foto: Adrian Stoicoviciu
17 octombrie 2019
Share
  • Oana Cuzino este medic geriatru pasionat, doctor în ştiinţe medicale şi cunoscută prezentatoare TV. Disciplina şi seriozitatea sa, dar şi frumuseţea remarcabilă au transformat-o într-un model pentru multe femei.

    Oana Cuzino este un promoter al stilului de viaţă sănătos, îngrijire şi prevenţie, şi ne-a vorbit despre cum reuşeşte să îmbine mass-media cu medicina, ce înseamnă cu adevărat un stil de viaţă sănătos, echilibrat, dar şi multe sfaturi utile pentru a ne menţine sănătatea. Luna octombrie este dedicată conştientizării şi prevenţiei cancerului de sân. Cu această ocazie, medicul Oana Cuzino ne atrage atenţia că ştiinţa a evoluat mult în ceea ce priveşte depistarea şi tratarea acestei afecţiuni, iar în cazul unui astfel de diagnostic nu trebuie să disperaţi.

    Oana Cuzino: „Nu există frumuseţe fără sănătate”
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >
  • https://www.farmaciata.ro/oana-cuzino-nu-exista-frumusete-fara-sanatate/

    Farmacia Ta: Când şi cum s-a născut pasiunea ta pentru medicină?

    Oana Cuzino: M-au preocupat întotdeauna ştiinţa, noutatea şi inovaţia, dar şi puterea omului de a-şi controla şi îmbunătăţi stilul de viaţă. Am ştiut dintotdeauna că voi fi medic, biologia şi biochimia mi-au plăcut încă din şcoala primară. În plus, m-a inspirat încă din copilărie Ana Aslan care, atunci, era singura personalitate medicală autentică, recunoscută pe plan mondial.

    Care este secretul unui stil de viaţă sănătos?

    Secretul constă în relaxare! În ziua de azi, oricine ştie care sunt factorii care duc negreşit la îmbolnăvire, îmbătrânire prematură, autodistrugere. Aşadar, simplu spus, un stil de viaţă sănătos, uneori, mai poate fi tradus prin a te opune tentaţiilor care duc mai mult sau mai puţin direct la alterarea stării de bine - excesele, viciile, sedentarismul.

    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >
  • https://www.farmaciata.ro/oana-cuzino-nu-exista-frumusete-fara-sanatate/

    Care este legătura dintre sănătate şi frumuseţe?

    Cred că legătura poate fi pusă sub semnul egalităţii. Nu există una fără altă.

    Care sunt secretele tale de frumuseţe?

    Lucrez întotdeauna cu ceea ce înseamnă sănătatea profundă şi frumuseţea pielii care reflectă starea interioară de echilibru şi o explorez cu mijloacele de care dispunem la ora actuală, de la analizele binecunoscute până la testări genetice diverse. De câţiva ani apelez la nutraceutice, adică suplimente naturale perfect biocompatibile, pentru că sunt extracte din alimente - bogate în Omega-3, -6, -7 şi -9, vitamine din grupul B, vitamina E, minerale (cupru, zinc, magneziu), coenzima Q10, glucozamină şi condroitină sulfat pentru menţinerea sănătăţii articulaţiilor. Mă ajută foarte mult pentru că fac mişcare zilnic şi au un nivel optim de colagen.

    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >
  • https://www.farmaciata.ro/oana-cuzino-nu-exista-frumusete-fara-sanatate/

    Suntem inundaţi de informaţii şi sfaturi privind viaţa sănătoasă, dar, paradoxal, numărul cazurilor de boli continuă să fie mare. De ce?

    Am observat, datorită interacţiunii mele directe cu telespectatorii „Ce se întâmplă, doctore?” şi cu cititorii blogului meu (doc.ro) că toată lumea ştie, dar puţini aplică. Aşa cum zicea Hipocrate „alimentele îţi sunt de fapt medicamente”. Însă tentaţiile sunt mari, stresul vieţii actuale, uriaş.

    Oamenii nu s-au confruntat mii de ani cu nutriţii, azotaţii, monoglutamatul de sodiu, hormonii de creştere din produsele de origine animală. În aceste condiţii, pe fondul unor predispoziţii genetice către boli autoimune şi sistemice, dislipidemii, diabet şi alte boli metabolice, alimentaţia poate contribui la declanşarea acestor boli sau le poate întreţine.

    Crezi în dietele minune care promit să ne scape de kilogramele în plus peste noapte?

    Da, este posibil ca o dietă hipocalorică să aibă acest efect, însă nu face parte din stilul de viaţă în care eu cred şi pe care îl promovez. Kilogramele pierdute în acest fel ar trebui să fie un nou început de viaţă sănătoasă.

    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >
  • https://www.farmaciata.ro/oana-cuzino-nu-exista-frumusete-fara-sanatate/

    Auzim frecvent despre cure de detoxifiere. Ce sunt mai exact şi cine are nevoie de ele?

    Organismul nostru dispune de mijloace proprii de detoxifiere zilnică, prin intermediul mecanismelor intracelulare, iar uzinele de detoxifiere sunt concentrate în organele excretoare - ficat, rinichi, intestin. Dacă reuşim să le menţinem sănătoase, nu avem nevoie de cure de detoxifiere sofisticate.

    Cred în curele de detoxifiere medicale, specifice în anumite patologii sau adresate celor care lucrează în medii toxice periculoase; celor care urmează tratamente cronice - de genul polimedicaţiei, cure lungi de citostatice, antivirale, antibiotice; cei care folosesc substanţe; fumează; consumă mult alcool în mod regulat sau cei care consumă într-un mod negestionat corect chiar şi banalele antiinflamatoare sau analgezice. Aceşti pacienţi pot avea nevoie de anumite cure de detoxifiere ce constau într-o dietă specifică cu suplimente naturale, vitamine şi antioxidanţi, aminoacizi, hidratare intensă, chelatori ai metalelor grele.

    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >
  • https://www.farmaciata.ro/oana-cuzino-nu-exista-frumusete-fara-sanatate/

    Ce sfat ai pentru femeile din România având în vedere că luna octombrie este considerată luna prevenirii cancerului de sân?

    În primul rând, să respecte protocolul de monitorizare anuală. Eu, de exemplu, merg în fiecare an în preajma zilei de naştere. În al doilea rând, să ştie că ştiinţa medicală a evoluat mult în ceea ce priveşte depistarea şi tratarea acestei afecţiuni şi să recurgă la mijloacele moderne în diagnosticarea corectă, ce ajută la stabilirea unui tratament adecvat. Puţine femei ştiu că această afecţiune se poate trata şi altfel decât prin chimioterapie.

    Potrivit Asociaţiei Americane a Cancerului, aproape 2 din 3 cancere mamare sunt forme pozitive la receptorii hormonali. Asta înseamnă că celulele au receptori (proteine) care se lipesc de hormonii estrogen şi/sau progesteron. Pacientelor cu aceste tipuri de tumori hormonosensibile li se administrează medicamente (terapie hormonală), pentru a încetini sau pentru a stopa dezvoltarea tumorii.

    Un gând pentru cititorii revistei.

    Preţuiţi-vă cât mai mult şi acordaţi-vă tot ce este de calitate! Judecaţi prin prisma iubirii şi respectului, admiteţi în viaţa voastră doar lucrurile pline de valoare, pentru că avem puterea de a discerne. Nu uitaţi de bucuria simplă, de la a trăi pur şi simplu într-un secol în care avem acces la tehnologie şi inovaţie până la a te bucura de o floare sau de a-ţi privi pur şi simplu copiii, cărora avem şansa în ziua de azi să le oferim atât de multe lucruri minunate.

    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.