Revista care te menține sănătos

Interviu

Alexandra Dinu: „Imposibilul va deveni posibil, dacă eşti suficient de hotărât”

Elena Coroianu; foto: PRO TV
14 aprilie 2021
Share
 • Carieră, iubire, relaţia cu fiul său Mario, câteva dintre subiectele despre care ne povesteşte Alexandra Dinu. O româncă talentată, cu carieră recunoscută în afara graniţelor, pe care o puteţi vedea în fiecare vineri şi luni de la 20:30, la PRO TV.

  La prima vedere pare o adolescentă al cărei loc este mai de grabă pe scena „Românii au talent”, nicidecum la masa juraţilor. În realitate, Alexandra Dinu a debutat în urmă cu două decenii la TVR2, în cadrul emisiunii Trupa DP2, unde l-a avut coleg pe Cătălin Măruţă. După care a urmat emisiunea ProMotor, la Pro TV. Cariera în televiziunea din România a încetat după căsătorie, când s-a mutat în Italia, unde s-a dedicat actoriei. Înainte de reîntoarcerea la PRO TV, Alexandra Dinu a trecut câţiva ani şi câteva proiecte şi pe la Hollywood, unde l-a avut coleg de platou pe Pierce Brosnan.

  Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte, care combate oboseala, întăreşte rezistenţa organismului şi sprijină procesul de învăţare şi memorare.

  Alexandra Dinu: „Imposibilul va deveni posibil, dacă eşti suficient de hotărât”
  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/alexandra-dinu-imposibilul-va-deveni-posibil-daca-esti-suficient-de-hotarat/

  Farmacia Ta: De ce ai ales pentru reîntoarcerea în România „Românii au talent“?

  Alexandra Dinu: Discuţiile cu cei de la PRO TV despre proiect au început încă din vara anului trecut. Nu au fost primele discuţii pe care le-am avut cu privire la întoarcerea mea în televiziune. „Românii au talent“, cel mai mare show de entertainment, este un format care m-a cucerit de la primele imagini. Mi-am dorit să fac parte din acest proiect şi să descopăr astfel o lume nouă, diferită de cea a filmului şi de ceea ce făcusem eu în televiziune înainte. Consider că este singurul show de televiziune care reuneşte atât de multe emoţii.

  Cum te înţelegi cu ceilalţi juraţi? Îi cunoşteai înainte de „Românii au talent“?

  M-am bucurat de o primire tare călduroasă. Deşi am ajuns într-o echipă bine consolidată care lucrează de mult timp împreună, m-au ajutat să îmi depăşesc emoţiile începutului şi să mă acomodez rapid. Singurul pe care-l cunoscusem personal este Smiley, cu care m-am întâlnit în urmă cu câţiva ani în Los Angeles. Deşi nu o cunoşteam pe Andra, am simţit că o ştiam dintotdeauna, ascultasem muzica ei şi povestisem cu Cătălin Măruţă despre ea. Acelaşi sentiment l-am avut şi faţă de Florin şi Andi, oameni pe care i-am văzut, i-am admirat şi cărora le-am urmărit munca de-a lungul anilor.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/alexandra-dinu-imposibilul-va-deveni-posibil-daca-esti-suficient-de-hotarat/

  În afară de actorie ai şi alte talente?

  Vin din lumea actoriei, a filmului. O lume atât de frumoasă, magică, care mi-a oferit ocazia de a trece prin atât de multe provocări. O lume pe care am ales-o încă din adolescenţă, când la 17 ani am jucat într-un film de cinema al lui Radu Muntean. Apoi am testat şi experienţa de prezentator de televiziune. Deci am ştiut rapid că acesta este domeniul potrivit mie şi că a fi actriţă este meseria pe care mi-o doresc în viaţă.

  Pentru o carieră de succes cât la sută este talent şi cât muncă?

  Munca este mai importantă decât talentul. Dacă cineva nu este dispus să lucreze pentru a-şi cultiva talentul, atunci talentul în sine este, în esenţă, inutil. Deci dacă talentul şi munca merg mână în mână oferă rezultate mai bune.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/alexandra-dinu-imposibilul-va-deveni-posibil-daca-esti-suficient-de-hotarat/

  Alexandra Dinu este un nume cunoscut şi afară. Care crezi că a fost cheia succesului tău?

  Determinarea, curajul, tenacitatea, munca şi ajutorul Divin. Am fost determinată, am fost foarte tenace şi concentrată pe ceea ce mi-am dorit să fac. Am fost curajoasă şi implicată, am crezut în mine şi în ceea ce fac. În rest, viaţa mi-a dat fiecare oportunitate pe care am avut-o... fie că a fost vorba despre o binecuvântare sau despre o lecţie de viaţă.

  Ce sfaturi ai pentru cineva care vrea să îşi construiască o carieră internaţională?

  Lucrează cu tine, urmează-ţi visul şi nimic şi nimeni nu te va împiedica să-l realizezi.

  Nimeni nu poate alege în locul tău: urmează-ţi visul, indiferent care ar fi acesta şi imposibilul va deveni posibil, dacă eşti suficient de hotărât. Doar credeţi şi aşa va fi!

  Cum a fost experienţa „americană“ comparativ cu cea „italiană“?

  Hollywood-ul este, poate, visul celor mai mulţi actori, la un moment dat, în carieră. În 2013, în urma rolului din miniseria „Rosso San Valentino“, am primit o propunere de la unul dintre producătorii din Statele Unite pentru a da o probă pentru un film cu Pierce Brosnan. Ajunsă acolo, am descoperit o nouă lume, completă diferită diferită faţă de cea din Europa. Am trăit fiecare aventură şi m-am bucurat la maximum de ea. Poate la un moment dat voi povesti despre toate acestea într-o carte biografică!

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/alexandra-dinu-imposibilul-va-deveni-posibil-daca-esti-suficient-de-hotarat/

  Ce o face pe Alexandra Dinu fericită?

  Fiul meu, în primul rând. Sunt fericită atunci când fac ceea ce îmi place, când sunt înconjurată de oameni frumoşi la suflet, când mă simt iubită şi respectată, când pot să îi ajut pe alţii, când trăiesc frumos, visez şi mă trezesc în fiecare dimineaţă într-un oraş pe care îl iubesc, lângă cei pe care îi iubesc, când mănânc ceea ce îmi place, când mă simt sănătoasă. Îmi oferă fericire şi frumuseţe, independenţa financiară şi experienţele pe care mi le pot oferi mie şi celor dragi. Mă încântă aprecierile celor la care ţin, pe care îi iubesc.

  Te-ai gândit să te recăsătoreşti? Ce calităţi ar trebui să aibă cel cu care te-ai putea vedea căsătorită la un momentdat?

  Cred în ceea ce înseamnă o căsătorie şi dacă la un moment dat voi simţi că este ceea ce îmi lipseşte, voi lua în calcul să fac, din nou, acest pas.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/alexandra-dinu-imposibilul-va-deveni-posibil-daca-esti-suficient-de-hotarat/

  Chiar dacă păre-ţi fraţi, copilul tău este major. Cât de greu ţi-a fost să-l creşti de una singură, mai ales ca ai devenit mama la o vârstă destul de mică?

  Să creşti un copil este o responsabilitate foarte mare şi o experienţă unică, atât de frumoasă, pe care o doresc tuturor. Evident, să fii o mamă singură aduce o serie de provocări şi mai mari. Dar nu trebuie să uităm nicio secundă că a avea un copil este o binecuvântare pe care viaţa ţi-o oferă şi este bine să lupţi pentru el.

  Ce sfaturi ai pentru mamele singure?

  Să se gândească că este mai bine să fii o mamă singură care are grijă, cu adevărat, de copilul ei decât să stai într-o familie în care există tensiuni şi nemulţumiri. Să fie fericite şi să aprecieze tot ceea ce primesc în viaţă.

  Ai trecut alături de Mario prin nişte probleme serioase de sănătate. De unde îţi vine „forţa” în astfel de momente?

  Un copil este o binecuvântare şi lupţi pentru el, indiferent de situaţie şi de greutăţile prin care treci. Forţa vine tocmai din iubirea pe care i-o porţi şi din faptul că vrei să-l vezi sănătos şi fericit. Sunt sigură că fiecare părinte înţelege ceea ce spun şi simte la fel.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/alexandra-dinu-imposibilul-va-deveni-posibil-daca-esti-suficient-de-hotarat/

  Ce înseamnă pentru tine un stil de viaţă sănătos?

  Un stil de viaţă sănătos înseamnă, în primul rând, echilibru. Şi aici vorbesc şi despre perioadele mai dificile, mai stresante, când poate faci anumite excese, dar apoi trebuie să ştii cum să le balansezi. Vorbesc şi despre dietă şi despre sport.

  Care sunt analizele/ controalele medicale pe care le faci periodic?

  Sunt atentă la sănătatea mea, iar în acest sens mă asigur că merg periodic la control şi că ţin legătura îndeaproape cu medicul. Cu atât mai mult, în această perioadă, am fost foarte atentă atât la mine, cât şi la Mario să fim în siguranţă şi să respectăm toate măsurile de precauţie.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/alexandra-dinu-imposibilul-va-deveni-posibil-daca-esti-suficient-de-hotarat/

  Bănuiesc că ţi se spune des că arăţi ca la debut. Care este secretul aspectului tău „fresh”?

  Mulţumesc foarte mult pentru aprecieri. Sunt sigură că de-a lungul anilor m-am schimbat, dar am învăţat să mă bucur de fiecare zi la maximum. Nu cred că există un secret, ci fiecare trebuie să ştim să avem grijă de noi, de sufletul nostru şi atunci frumuseţea se va vedea şi la exterior.

  Cum îţi menţii silueta?

  Chiar dacă m-am mai îngrăşat câte 2-3kg, îmi cunosc foarte bine organismul şi ştiu ce îmi face bine şi ce nu. Chiar dacă uneori mănânc mai multe dulciuri, ştiu că apoi am nevoie să echilibrez şi le las deoparte. Nu este foarte greu, important este să te cunoşti cât mai bine.

  Un gând/sfat pentru cititorii noştri.

  Să fie recunoscători pentru ceea ce le oferă viaţa. Să aibă grijă de ei şi cei dragi lor şi să-şi facă timp pentru familie şi prieteni. Iar pentru această perioadă... să fie sănătoşi şi informaţi!

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.