Revista care te menține sănătos

Interviu

Monica Davidescu si Aurelian Temisan: „Sanatatea este cea mai importanta comoara pe care o avem”

5 septembrie 2017
Share

Putem spune despre Monica Davidescu si Aurelian Temisan ca sunt o oaza de normalitate in lumea din ce in ce mai agitata si mai instabila in care traim. Sunt doi oameni frumosi si talentati, care reusesc sa imbine armonios cariera cu viata de familie. Am stat de vorba cu ei si am aflat cum reusesc sa mentina echilibrul si sanatatea in familia lor.

Dictonul latin „Minte sanatoasa in corp sanatos” pare sa se potriveasca foarte bine cu stilul de viata pe care l-au ales Monica si Aurelian nu doar pentru ei, ci si pentru fetita lor, Dora. Alimentatia lor inseamna multe fructe si legume, peste si carne de pasare crescuta in curte. In plus, miscarea este nelipsita din viata lor, iar controalele la medic sunt obligatorii!

 

Farmacia Ta: De unde pasiunea pentru teatru si televiziune?

Monica Davidescu: Nu stiu exact. La mine, din copilarie exista o atractie pentru tot ce se intampla in „cutia magica”. Iata ca visurile se implinesc daca mergi pe drumul potrivit in realizarea lor. Cert este ca in familia mea nu a existat nimeni care sa aiba legaturi cu scena sau cu platoul de televiziune. Asa ca tind sa cred ca e vorba de soarta si de ce ne rezerva ea.

 

F.T.: Ce inseamna pentru Monica Davidescu si Aurelian Temisan un stil de viata sanatos?

Monica si Aurelian: Sanatatea familiei noastre inseamna, pe de o parte, preventie, controale anuale la medic chiar daca nu ne doare nimic, ascultarea sfatului medicului, intretinerea cu suplimente naturale, sportul, prezent intr-o forma sau alta in viata noastra, mancare fara grasimi sau prajeli in exces, baza alimentatiei fiind reprezentata de legume si fructe in orice forma, peste si cat mai putina carne. Pe de alta parte, sanatatea familiei noastre vine din sprijinul reciproc pe care ni-l acordam in profesie, din intelegere, armonie, iubire. Sunt ingredientele necesare in pastrarea unei stari de bine psihic si fizic.

„Suntem impreuna de la varsta de 22 de ani. Am putea spune ca ne-am crescut unul pe celalalt. Nu mai stim cine a invatat de la cine. Important este ca ceea ce e bun pentru noi si pentru sanatatea noastra persista in obiceiurile zilnice. La baza alimentatiei noastre stau legumele si fructele, pestele si carnea de pasare crescuta in curte.”

 

lidl-pers-1002---CopyF.T.: Cat de importanta considerati ca este miscarea pentru sanatate?

M.D.: Vitala. Fara sa vreau, prin muncile fizice de la tara sau prin alergarea prin padure ca sa prind autobuzul spre scoala mi-am format o constitutie sportiva. Apoi, prin toate orele de pregatire fizica din timpul petrecut in trupa de dans (3 ani) si mai apoi ani de zile in facultate, nevoia de miscare a devenit permanenta. Asa ca daca nu am un proiect care necesita repetitii cu multa miscare, merg la sala sau fac ore particulare de balet, ori gasesc alte forme de exercitiu fizic. Acasa sau la sala, cel putin de doua ori pe saptamana, fac miscare pentru intretinerea sanatatii fizice.

A.T.: Sunt in Nationala de Fotbal a Artistilor de peste 20 de ani. Acolo fac antrenament cu profesionisti, nu pentru performante in fotbal, ci pentru intretinerea corpului. Am practicat handbal si box in adolescenta si nu pot sta departe de sala de sport.

 

F.T.: Sunteti adeptii medicinei conventionale sau ai terapiilor naturale?

Monica si Aurelian: Impletim cele doua. Daca un medic ne da un tratament alopat, incercam sa il imbunatatim, tot la sfatul medicului, cu terapii naturale.

 

F.T.: Care considerati ca sunt cele mai importante investigatii pe care ar trebui sa le realizeze o femeie/un barbat in aceasta etapa a vietii?

Monica si Aurelian: Credem ca sunt importante consultatiile pentru inima, plamani, tiroida, aparatul genital, plus o ecografie abdominala si analizele uzuale de sange.

 

lidl-pers-1235F.T.: Monica, ce le recomanzi persoanelor interesate de dieta vegetariana?

M.D.: Sa renunte treptat la carne, pentru a nu crea dezechilibre, si sa mentina pestele in dieta. In plus, la fiecare masa, trebuie sa manance, pe langa mancarea obisnuita, ceva verde, crud sau oparit. Pe cei care reusesc sa fie complet vegani ii admir si ii respect.

 

F.T.: Faptul ca aveti meserii similare reprezinta un plus pentru mentinerea echilibrului in familie?

Monica si Aurelian: La noi cred ca da. Vorbim aceeasi limba, ne intelegem programul si perioadele dificile, ne criticam reciproc constructiv.

 

F.T.: Un gand pentru cititorii revistei.

Monica si Aurelian: Sanatatea este cea mai importanta comoara pe care o avem in viata. Trebuie sa o mentinem si, acolo unde e cazul, sa o imbunatatim. Viata este mai frumoasa cand nu esti tintuit la pat si cand nu te doare nimic. Aveti grija de sanatate si veti vedea ca puteti sa faceti mai multe decat va imaginati.

„Amandoi suntem adeptii pasilor mici, dar siguri. Fiecare mica implinire sau bucurie conteaza enorm. Fie ca aceasta vine de la o repetitie sau de la un spectacol cu mare succes, fie din partea criticilor. Ne bucuram pentru fiecare reusita si ne mentinem in realitate fara sa ne <imbatam cu apa rece>. Stim ca dupa un mare succes trebuie sa o luam de la capat cu alte mii de ore de munca pentru intretinerea acestuia sau pentru aducerea la viata a unui nou proiect.”

 

Text: Bianca Badescu
Foto: Lidl

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.