Revista care te menține sănătos

Nutriție

9 alimente care „taie greaţa”

1 august 2022
Share
Exclusiv online
9 alimente care „taie greaţa”

Senzaţia de greaţă este des întâlnită la persoanele cu diferite probleme de sănătate. Ea poate apărea din cauza indigestiei, în caz de rău de mişcare sau de înălţime, pentru că suntem bolnavi (gripă, hepatită, colon iritabil etc.), din cauza unor tratamente agresive precum chimioterapia, de la stres, atunci când avem migrene, în timpul gravidităţii sau după ce am amestecat diferite băuturi alcoolice.

Indiferent care ar fi cauza senzaţiei de greaţă, starea aceasta ne poate strica ziua. Există, însă, câteva alimente, pe lângă lămâie, care ne pot ajuta să diminuăm această stare şi ne pot face ziua mai frumoasă. Aşadar, iată care sunt cele mai bune 9 alimente care „taie greaţa”.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Rehidrafort cu aromă de portocale, recomandat în stări de deshidratare, când organismul pierde cantităţi mari de apă prin diaree, vărsături sau transpiraţie.

1. Biscuiţii săraţi

Alimentele bogate în amidon sunt formidabile alimente care „taie graţa“. Dintre acestea amintim biscuţii săraţi şi pâinea prăjită, care ajută la absorbţia acidului gastric şi diminuează senzaţia de regurgitaţie. Dacă alegeţi să consumaţi biscuiţi, aveţi grijă să nu aibă arome. Cele de condimente sau de brânzeturi pot accentua senzaţia de greaţă.

2. Ghimbirul

Capsulele cu ghimbir au fost create pentru a reduce senzaţia de vomă. O ceaşcă de ceai cu ghimbir nu ajută doar la răceală, ci poate scădea şi starea de greaţă, în special femeilor însărcinate.

3. Apa

Dacă aveţi rău de mişcare sau de înălţime, o gură de aer proaspăt trasă în piept şi un pahar cu apă rece vă vor ajuta să vă reveniţi. Hidratarea este foarte importantă în aceste situaţii.  

4. Fructele oleaginoase

Lipsa proteinelor din organism poate accentua starea de greaţă. Consumaţi fructe oleaginoase (nuci, alune etc. sau produse din acestea – batoane proteice, unt de arahide, nu şi dacă sunteţi alergici), pentru că sunt uşor de digerat şi redau energie. Atenţie, consumate în exces sporesc greaţa.

Greata: de ce apare si cum o puteti trata

5. Băuturile sportive

Majoritatea acestor băuturi conţin electroliţi din sodiu şi potasiu. Ele ajută la refacerea nutrienţilor de care are nevoie organismul epuizat şi, astfel, taie din greaţă.

6. Merele

Fibrele conţinute de mere ne pot scăpa de starea de greaţă. Ele înlătură chimicalele responsabile de această senzaţie. Consumate în exces, însă, merele pot să dea dureri de stomac şi pot accelera digestia.

7. Bananele

Dacă greaţa este însoţită şi de diaree sau vomă, este bine să consumaţi o banană. Ea va ajuta la restabilirea nivelului de potasiu din organism.

8. Menta

Pe lângă lămâie, menta este probabil cel mai cunoscut dintre alimentele care „taie graţa”. Aroma fresh de mentă vă poate face să vă simţiţi mai bine, în cazul în care aveţi senzaţia de greaţă. Puteţi mesteca o gumă cu aromă de mentă sau puteţi bea un ceai cu frunze de mentă pentru a vă pune pe picioare.

9. Anumite condimente

PPoate că atunci când vă gândiţi la alimente care „taie greaţa” nu vă gândiţi la confimente. Dar pudra de fenicul şi cea de scorţişoară ajută în cazul durerilor menstruale, mai ales dacă în această perioadă aveţi greţuri. Pudra de chimion scade durerile abdominale care cauzeză greaţa şi ajută la ameliorarea diareii. În situaţiile în care aveţi probleme digestive şi senzaţia de greaţă, încercaţi să evitaţi consumul de alimente grase, lapte, dulciuri, alcool şi cafea. Greaţa nu este o boală, ci un simptom al unei probleme de sănătate.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.