Revista care te menține sănătos

Îngrijire

10 sfaturi pentru un ten luminos

29 decembrie 2021
Share
Exclusiv online
10 sfaturi pentru un ten luminos

Vara pielea bronzată pur şi simplu străluceşte, însă, odată cu venirea frigului şi creşterea umidităţii aerului, pielea se usucă şi se poate irita. Există, însă, câteva tipsuri care ne pot ajuta să avem pielea frumoasă şi luminoasă indiferent de sezon.

Deşi vara expunerea la radiaţiile ultraviolete (UV) poate contribui la apariţia cancerului cutanat şi a îmbătrânirii premature a pielii, evident, dacă expunere este excesivă, totodată, contribuie la sintetizarea vitaminei D. Specialiştii recomandă între 10 şi 20 de minute de stat la soare, zilnic, primăvara şi vara, iar iarna este nevoie de aproape două ore pentru a completa necesarul de vitamina D din organism.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena produsele RILASTIL Daily Care, recomandate pentru curăţarea profundă, îndepărtarea machiajului, reajustarea şi calmarea pielii feţei. 

Trucuri pentru un ten luminos chiar şi iarna

1. Folosiţi produse cu ingrediente hidratante

Primul pas în lupta cu tenul uscat este hidratarea, care ajută la refacerea barierei cutanate. Pentru o hidratare optimă, specialiştii recomandă folosirea produselor ce conţin următoarele ingrediente: ceramide, glicerină, acidul hialuronic, lecitină. Pentru a limita pierderile de apă, printr-un fil protector, aceştia recomandă produsele pe bază de vaselină, lanolină şi uleiuri minerale.

2. Pentru pielea foarte uscată, indicate sunt cremele sau unguentele

În general, cu cât este mai grasă textura cremei, cu atât este mai bună pentru pielea foarte uscată (xeroză), mai ales iarna. Cele mai indicate emoliente sunt cele pe bază de ulei de jojoba, cele cu unt de shea sau unt de karite, însă folosirea lor în exces poate bloca porii. Aplicaţi produsul de maximum două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Pori blocati? Obiceiuri vinovate

3. Adăugaţi exfolierea în rutina de îngrijire a tenului

Exfolierea delicată ar trebui să facă parte din orice ritual de îngrijire a pielii. Acest lucru ajută la accelerarea procesului de îndepărtare a celulelor moarte. Dermatologii susţin că vara nu este indicat să apelăm la exfolieri dese, pentru că poate apărea acneea. Iarna, însă, acestea se pot face şi de două ori pe săptămână. 

4. Încercaţi măştile de faţă cu acid hialuronic, antioxidanţi şi ceramide

Măştile-şerveţel sunt produse de îngrijire coreene care ajută la hidratare şi la absorbţia impurităţilor de pe piele, dacă sunt ţinute 10-15 minute. Acestea nu ţin locul exfoliantului sau al demachiantului. Ele conţin o combinaţie de acid hialuronic, antioxidanţi (vitaminele C sau E) şi ceramide, care fac tenul să arate fresh.

5. Evitaţi săpunurile şi produsele cosmetice cu ingrediente care usucă pielea

Căutaţi produse de îngrijire blânde, care să nu agreseze pielea. Săpunurile dure usucă foarte tare pielea.

piele, ten, rutina de ingrijire, hidratare, crema, emolient, sfaturi ten,

6. Adăugaţi în rutina de îngrijire serul

Odată ce le-aţi încercat pe toate şi observaţi că în continuare aveţi nevoie de vitamina C sau acid hialuronic pentru ca tenul să fie mai luminous şi pielea mai elastică, găsiţi un ser cu cele două ingrediente de care aveţi nevoie.

Cum ne ingrijim mainile in sezonul rece

7. Pentru pielea foarte uscată, încercaţi şi fiole

Tratamenetele în fiole sunt o altă invenţie a coreenilor. Acestea conţin seruri foarte concentrate care nu au timp să îşi schimbe structura, cum se întâmplă cu serurile normale, pentru că nu se pot deschide şi închide ca recipientele obişnuite. Odată desfăcute, se aplică o fiolă întreagă pe faţă şi nu au timp să se oxideze.

8. Nu renunţaţi la obiceiurile de hidratare după duş

Cercetătorii susţin că duşurile lungi şi fierbinţi deshidratează pielea, ca urmare a procesului de pierdere transepidermală de apă în urma contactului îndelumgat cu apa fierbinte. Duşul ar trebui să dureze maximum 10 minute şi să fie făcut cu apă călduţă. După duş, încercaţi să nu vă ştergeţi foarte puternic cu prosopul, ci să tamponaţi pielea uşor. Apoi, aplicaţi o cremă/emolient hidratant cu ceramide.

9. Aplicaţi diferite uleiuri pentru ten, dacă nu aveţi acnee

Poate că uleiul este ultimul lucru pe care ţi-l poţi dori pe faţă, dar acesta poate ajuta la menţinerea unui ten hidratat. Uleiurile creează o barieră protectoare pentru a bloca evaporarea apei.

10. Consumaţi apă şi alimente care ajută la hidratare

Este foarte uşor să ne păstrăm chipul întinerit şi hidratat consumând lichide, mai exact, cel puţin 2 litri pe zi. Putem să ne facem necesarul şi mâncând anumite alimente care conţin apă, de exemplu, ţelină, pepene roşu şi galben, măr, castravete etc.

Dacă niciunul dintre sfaturile descrise nu vă ajută să vă hidrataţi pielea, vă recomandăm să consultaţi un dermatolog. Investigaţiile realizate de acesta pot ajuta la găsirea unui tratament care să dea rezultate rapid. 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.