Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Îngrijirea tenului la 50+. Frumuseţea nu are vârstă!

Dr. Mariana Grigore, medic specialist dermatolog, asistent universitar, doctor în ştiinţe medicale, Clinica TopDerm, tel.: 0742.418.662
14 septembrie 2022
Share
Îngrijirea tenului la 50+. Frumuseţea nu are vârstă!

Îngrijirea tenului matur presupune anumiţi paşi „obligatorii” pe care ar trebui să-i respecte oricine îşi doreşte un ten care să nu-şi arate vârsta.

Ca orice alt organ, pielea trece printr-un proces normal de îmbătrânire pe măsura înaintării în vârstă. Acesta este influenţat de o serie de factori, cum sunt cei genetici, statusul hormonal (după menopauză procesul se accelerează), starea generală de sănătate (stresul şi bolile cronice îşi pun amprenta), expunerea necontrolată la ultraviolete, poluarea, fumatul.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Crema de zi Antirid 45+ de la Naturalis, care hidratează, stimulează regenerarea celulară şi atenuează aspectul ridurilor deja apărute.

Îngrijirea tenului matur are o serie de particularităţi, astfel încât îngrijirea cotidiană necesită adaptare la nevoile acestuia, dar ideal ar fi ca această îngrijire să fie începută înainte de apariţia semnelor evidente de îmbătrânire. Printre principalele probleme cu care se confruntă femeile după o anumită vârstă se numără necesarul crescut de hidratare şi procesul de fotoîmbătrânire cutanată accelerată (photoaging). Când procesele metabolice încetinesc, tenul devine din ce în ce mai uscat şi mai puţin elastic, apariţia ridurilor fiind accelerată.

Secretul îngrijirii în 3 paşi

Îngrijirea tenului matur ar trebui să includă, în primul rând, aceiaşi paşi esenţiali ai îngrijirii oricărui tip de ten, şi anume curăţare, hidratare, fotoprotecţie. Curăţarea tenului, de două ori pe zi, ar trebui efectuată cu produse blânde cu bază cremoasă sau uleioasă, care nu usucă şi nu lasă senzaţia de piele „care ţine”. Trebuie evitate produsele de curăţare care usucă tenul şi reduc producţia de sebum.

Deşi fotoprotecţia este foarte importantă la orice vârstă, ea este esenţială în cazul tenului matur. Utilizarea unui agent ecran cu SPF 50 – spectru larg UVA şi UVB – este obligatorie. Este de preferat să fie ales un produs separat de crema şi fondul de ten utilizate în mod frecvent, şi preferabil adaptat vârstei, adică să aibă o bază cremoasă care să ofere şi hidratare. Fotoprotecţia se aplică zilnic, indiferent de condiţiile atmosferice sau de anotimp.

Ten frumos, fără vârstă: evitaţi obiceiurile care-l îmbătrânesc prematur!

îngrijirea tenului matur, hidratare, fotoprotecţia, îmbătrânire,

Hidratarea este necesară la orice vârstă

Hidratarea tenului este şi ea obligatorie şi trebuie adaptată la nevoile fiecărei persoane, însă după 50 de ani necesarul este, de obicei, mult crescut. Astfel, deşi poate fi folosită aceeaşi cremă hidratantă ziua şi seara, pentru rezultate mai bune este bine să fie diferite: cea de zi trebuie să ofere hidratare, dar să se absoarbă uşor şi să nu lase tenul lucios, pe când cea de seară trebuie să fie mult mai grasă.

Suplimentar, pot fi utilizate seruri cu acid hialuronic. Acestea se aplică înainte de crema hidratantă prin masaj blând. În afară de aceşti paşi esenţiali, se mai adaugă două procese importante în ceea priveşte îngrijirea tenului matur, şi anume exfolierea şi aplicarea măştilor hidratante. Exfolierea poate fi efectuată de una-două ori pe săptămână, deoarece ajută la îndepărtarea stratului superificial al epidermului, lăsând tenul curat şi luminos.  Nu există produse-minune anti-aging, însă cremele, serurile şi uleiurile hidratante cu acid hialuronic şi antioxidanţi (vitaminele E, C, coenzima Q10) asigură o hidratare şi îngrijire superioară tenului matur.

Nota pentru articolul «Îngrijirea tenului la 50+. Frumuseţea nu are vârstă!»:5.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.