Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Ten frumos, fără vârstă: evitaţi obiceiurile care-l îmbătrânesc prematur!

Ştefania Mureşian, specialist remodelare corporală şi estetică facială, Atelierul de SLĂBIT
21 februarie 2022
Share
Ten frumos, fără vârstă: evitaţi obiceiurile care-l îmbătrânesc prematur!

Pielea este cel mai mare organ şi are nevoie de o îngrijire atentă, fiind un indicator valoros al stării de sănătate, dar şi al frumuseţii. Stilul de viaţă, obiceiurile pe care le urmăm pot lăsa semne… fără ca noi să ne dăm seama. Tocmai de aceea, atenţia în ceea ce priveşte acest aspect este mai mult decât necesară.

Una dintre cauzele îmbătrânirii premature a tenului este lipsa unui ritual corect de îngrijire. Demachierea şi curăţarea trebuie făcute atât dimineaţa, cât  şi seara, cu ajutorul dermato-cosmeticelor atent alese în funcţie de specificul şi nevoile lui. Nerespectarea programului de somn de 7-8 ore, ideal între 22:00 şi 06:00, alimentaţia deficitară, alimentele tip fast-food, dieta săracă în fructe, legume, cereale, fumatul, lipsa activităţii fizice, lipsa aportului hidric, toate acestea pot „umbri” chipul.

Nu-l îngrijiţi ca la carte

Îngrijirea tenului nu trebuie făcută cu jumătate de măsură – este nevoie de demachiere şi curăţare în profunzime în fiecare dimineaţă şi seară, chiar dacă pe parcursul zilei nu aţi purtat machiaj. Şi aplicarea prin masaj blând a unei creme hidratante potrivite tipului de ten, care să stimuleze producerea unor noi fibre de colagen şi elastină. Oricât de târziu aţi ajunge acasă sau oricât de grăbite aţi fi dimineaţa, pur şi simplu nu aveţi voie să săriţi pe aceste etape.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena produsele RILASTIL Daily Care, recomandate pentru curăţarea profundă, îndepărtarea machiajului, reajustarea şi calmarea pielii feţei. 

Nu folosiţi produse cu FPS

Indiferent de produsele de beauty pe care le aplicaţi pe timp de zi, acestea trebuie să aibă neapărat factor de protecţie solară. Deşi nu suntem în toiul verii, asta nu înseamnă că razele UV nu ne pot afecta tenul, şi nu uitaţi că expunerea necontrolată la soare este una dintre cauzele îmbătrânirii premature a pielii. Factorul de protecţie trebuie să blocheze atât razele UVA, cât şi UVB.

Nu vă odihniţi suficient

Probabil aţi auzit expresia „somn de frumuseţe”. Nimic mai adevărat, căci pe parcursul nopţii celulele se regenerează. Dacă nu vă veţi odihni suficient şi dacă somnul nu va fi de bună calitate, în timp apar cearcănele, zona din jurul ochilor se umflă, apar roşeaţa şi ridurile, iar bariera naturală a pielii nu va funcţiona aşa cum ar trebui. Atenţie şi la poziţia în care dormiţi, dacă o veţi face cu capul în pernă s-ar putea să apară şi ridurile. Menţineţi o temperatură constantă în casă pe durata nopţii, care să nu depăşească 22-23º C.

ten, obiceiuri care îmbătrânesc tenul, tratamente, îngrijirea tenului,

Duşul cu apă fierbinte

Duşurile fierbinţi ne relaxează, dar pielea nu este de acord cu mintea, deoarece bariera hidrolipidică ce împiedică în mod normal pierderea apei va fi afectată, pielea se va usca, iar acest aspect va contribui la proliferarea bacteriilor. Renunţaţi la obiceiul de a face duşuri fierbinţi şi foarte lungi, cele călduţe fiind mult mai potrivite.

Nu ţineţi cont de dietă

Dieta pe care o urmaţi este şi ea un factor deosebit de important. Alimentele procesate conţin carbohidraţi rafinaţi şi zaharuri, iar de-a lungul timpului s-a demonstrat ştiinţific că sunt legate de apariţia acneei şi de îmbătrânirea prematură a pielii. Mâncaţi cât mai multe fructe şi legume bogate în antioxidanţi şi beţi minimum 2 litri de lichide pe zi. Este recomandat să renunţaţi la fumat, obicei care încetineşte organismul în lupta împotriva stresului oxidativ.

Tratamente recomandate

În această perioadă se recomandă peelingul, care îndepărtează stratul superficial al pielii, elimină celulele moarte, accelerează regenerarea, luptă cu primele semne de îmbătrânire. Are şi rol anti-aging, acţionează împotriva radicalilor liberi, îmbunătăţeşte hidratarea, reglează sinteza de colagen, reduce aspectul ridurilor şi conferă luminozitate. De asemenea, există şi tehnologii care ajută la eliminarea imperfecţiunilor, prin aplicarea unor soluţii speciale care pătrund în profunzimea dermului, determinând regenerarea pielii din interior şi reducerea ridurilor de expresie.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.