Revista care te mentine sanatos

Stiri

Vitaminele efervescente duc la dezvoltarea cariilor

8 martie 2010
Share

Cercetatorii finlandezi de la ,,Universitatea din Helsinki” au descoperit ca vitaminele efervescente produc carii. Cum au ajuns la aceasta concluzie?

Dupa ce au testat 8 tipuri de astfel de vitamine, ei au ajuns la concluzia ca acestea sunt la fel de corozive ca si bauturile carbogazoase, acidulate sau indulcite, marind riscul de aparitie a cariilor, relateaza Daily Mail. In cadrul testelor, au fost lasati, timp de 100 de ore, mai multi dinti in bautura vitaminizata. La finalul experimentului s-a observat ca toti dintii erau demineralizati, inclusiv cei care statusera in apa in care se dizolvase calciul. Cel mai afectati au fost cei scufundati in Vitamina C. Cel mai bine este sa se consume lactate sau ceai negru dupa vitaminele efervescente, suc sau limonada, acestea neutralizand acizii. La fel de buna este si guma de mestecat fara zahar, care va mari cantitatea de saliva.

www.dailymail.co.uk

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate