Revista care te menține sănătos

Știri

Supraponderalitatea si declinul bolilor mentale

12 septembrie 2012
Share

Atentie supraponderali, este timpul sa luati masuri! Daca nu pentru aspectul fizic, macar pentru sanatate si psihic. Si asta pentru ca expertii suspecteaza ca nivelul crescut de colesterol si hiperglicemia joaca un rol important in ceea ce priveste legatura dintre obezitate si declinul capacitatilor mentale.

Temerile lor sunt puse pe seama unei cercetari efectuate pe 6.000 de cetateni britanici ce au fost studiati timp de mai bine de un deceniu. Din lucrarea publicata in jurnalul „Neurology” reiese ca persoanele participante la studiu (cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani) au fost supuse la trei testari ale memoriei si ale capacitatilor cognitive.

„Nu stim inca de ce obezitatea si aceste aspecte metabolice anormale sunt asociate cu o performanta mai slaba a creierului, insa pe masura ce rata obezitatii creste, va fi important sa studiem mai amanuntit aceasta asociere”, a declarat Shirley Cramer, reprezentanta organizatiei Alzheimer’s Research UK.

Cristina Ionescu

Sursa: BBC News

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.