Revista care te mentine sanatos

Stiri

Obezitatea infantila versus hipertensiunea intracraniana

19 iunie 2012
Share

Copiii obezi sau supraponderali, indeosebi cei de varsta mai mare, sunt predispusi unei tulburari neurologice, cunoscuta in literatura de specialitate ca hipertensiune intracraniana idiopatica, afectiune ce poate duce la orbire. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta care au realizat un studiu pe 900.000 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 19 ani.

Specialistii au descoperit ca 78 dintre acestia sufereau de hipertensiune intracraniana idiopatica, toti fiind supraponderali sau obezi. Totodata, expertii au ajuns la concluzia ca adolescentii si copiii obezi prezinta un risc cu 16% mai mare de a suferi de hipertensiune intracraniana idiopatica decat copiii cu o greutate normala. La persoanele adulte obeze sau supraponderale, aceasta afectiune poate aparea intre 20 si 44 de ani.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Obezitatea infantila versus hipertensiunea intracraniana»:3.33/ 5 (3 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate