Revista care te mentine sanatos

Stiri

Sucul de sfecla rosie poate incetini evolutia dementei

2 decembrie 2010
Share

Potrivit unui studiu recent, realizat de cercetatorii de la Universitatea Wake Forest din Statele Unite ale Americii, sucul de sfecla rosie imbunatateste fluxul sangvin catre creier, motiv pentru care oamenii de stiinta recomanda consumul regulat. Motivul este ca ar putea incetini evolutia dementei. Fluxul sangvin din lobii frontali este mult imbunatatit, aceasta fiind regiunea de la nivelul creierului responsabila de degenerarea creierului si, in final, de dementa.

Efectele benefice ale sucului de sfecla rosie au fost demonstrate si in alte studii. Acesta mentine tensiunea arteriala sub control, previne bolile de inima si este foarte indicat pentru sportivi, deoarece mareste rezistenta muschilor. Nitratii care se gasesc in sfecla rosie sunt prezenti si in telina, varza, spanac.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Sucul de sfecla rosie poate incetini evolutia dementei»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate