Revista care te menține sănătos

Știri

Argintul, eficace in tratarea cancerului?

8 februarie 2012
Share

Argintul ar putea fi o alternativa extrem de eficienta in tratarea cancerului si ar putea prezenta chiar mai putine efecte secundare decat medicamentele utilizate deja in chimioterapie, potrivit unui nou studiu. Anumiti compusi ai argintului se pare ca sunt toxici pentru celulele canceroase. Exista insa si o diferenta esentiala, aceea ca argintul este considerat mult mai putin toxic pentru celulele sanatoase.

Argintul este utilizat pentru proprietatile sale antiseptice. Greata, varsaturile, leziunile renale si riscul crescut de infectii reprezinta o adevarata problema a chimioterapiei, iar pentru pacienti, chimioterapia poate lasa urme adanci si din punct de vedere psihic.

Cercetarea, care se afla inca in prima faza de dezvoltare, a implicat expunerea celulelor cancerului de colon si a celui de san la diferite substante pe baza de argint, pentru o perioada de sase zile. In urmatoarele 12 luni, oamenii de stiinta vor examina modul in care compusii distrug celulele canceroase si efectele pe care le au asupra celulelor sanatoase, pentru dezvoltarea urmatoarei generatii de medicamente chimioterapeutice.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Argintul, eficace in tratarea cancerului?»:3.33/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.