Revista care te mentine sanatos

Stiri

Un nou marker al bolii Alzheimer ar putea indica declinul mental

11 aprilie 2012
Share

Un nou marker al bolii Alzheimer ar putea indica, dupa instalarea afectiunii, cat de repede se va produce declinul mental, potrivit cercetatorilor din St. Louis. Niveluri mai mari ale proteinei VILIP-1 (proteina Visinin like 1) in lichidul cefalorahidian au fost legate de declinul mental mai rapid dupa instalarea bolii.

Astfel, VILIP-1 ar putea prezice modul in care boala progreseaza. Aceasta proteina semnaleaza deteriorarea celulelor creierului.

Pentru acest studiu, oamenii de stiinta au masurat nivelul proteinei VILIP-1 al pacientilor cu inceput de Alzheimer si au testat functia cognitiva a acestora anual. Memoria, precum si alte abilitati mintale s-au degradat mult mai rapid la pacientii cu cele mai inalte niveluri ale proteinei VILIP-1.

Ruxandra Raica

Sursa: www.sciencedaily.com

Nota pentru articolul «Un nou marker al bolii Alzheimer ar putea indica declinul mental»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate