Revista care te menține sănătos

Știri

Unul din sase cazuri de cancer apare ca urmare a infectiilor netratate

29 mai 2012
Share

Oamenii de stiinta au efectuat o analiza statistica a incidentei cancerului si au descoperit ca 16% dintre cancerele diagnosticate in 2008 au avut la baza infectii. In plus, proportia cazurilor de cancere aparute ca urmare a unor infectii a fost de trei ori mai mare in tarile in curs de dezvoltare, comparativ cu cele dezvoltate.

Este bine de stiut ca agentii infectiosi care contribuie la aparitia cancerului includ virusul Papilloma (HPV), bacteria gastrica Helicobacter pylori si virusurile hepatitei B si C. Jumatate dintre cazurile de cancer de col uterin apar, in general, ca urmare a infectiilor, iar la barbati, mai mult de 80% dintre cancerele provocate de infectii se instaleaza la nivelul ficatului, stomacului sau colonului.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Cercetarea Cancerului din Lyon, Franta, aplicarea unor metode de prevenire a infectiei, precum vaccinarea sau administrarea de tratamente antimicrobiene ar putea avea efecte semnificative asupra evitarii cancerului.

Cristina Ionescu

Sursa: The Guardian

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.