Revista care te menține sănătos

Știri

Top 5 dureri la romani

28 februarie 2013
Share

Un studiu realizat de GfK Romania a relevat ca in topul durerilor la romani se afla cele de cap (79%), de spate (62%) si durerile dentare (38%), urmate de cele reumatice si articulare, menstruale, musculare si de durerile cauzate de lovituri. Pe o scara de la 1 la 10, intensitatea durerii resimtite de cei intervievati ajunge la o medie intre 5 si 6, iar 8% dintre cei care au experimentat dureri de cap le-au resimtit la gradul maxim.

Studiul a fost desfasurat pe un esantion format din persoane din mediul urban, cu varste intre 20 si 55 de ani, cu venituri medii spre mari si educatie peste medie, si care s-au confruntat cu diverse dureri intr-un interval de 6 luni. Iata la ce concluzii s-a mai ajuns in urma studiului:

  1. Durerile de cap afecteaza mai mult femeile si pe cei cu varsta de pana in 40 de ani.
  2. Durerile de spate devin ingrijoratoare cu atat mai mult, cu cat sunt distribuite uniform pe toate grupele de varsta, de la 20 pana la 55 de ani.
  3. Durerile dentare au o frecventa mai mare la grupele cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani (50%), si intre 31 si 40 de ani (39%).
  4. Durerile reumatice au o incidenta crescuta pentru grupa de varsta 41-50, respectiv 51-55 de ani, ambele fiind marcate de acelasi procentaj: 48%.
  5. Durerile musculare apar in special in randul barbatilor si afecteaza cel mai mult persoanele din grupa de varsta 20-30 de ani.

 

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.