Revista care te mentine sanatos

Stiri

163 de medicamente, excluse de pe lista de compensate

14 august 2012
Share

Conform ultimelor noutati din domeniul sanitar, 163 de produse farmaceutice au fost scoase de pe listele de compensare, intrucat au fost considerate nerentabile. Este vorba de medicamente pentru tratarea afectiunilor cardiace, antireumatice, antiinflamatoare, dar si antibiotice si unele citostatice pentru care bolnavii plateau mai putin cu 50%-90%.

 Potrivit reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, majoritatea acestor produse au echivalent terapeutic, insa in farmacii, multe nu se gasesc pentru ca nu au mai fost importate.

Iar vestile proaste nu se termina aici. Producatorii ameninta ca numarul medicamentelor excluse de pe liste s-ar putea dubla. Acestia nu s-au inteles cu autoritatile in privinta taxei clawback, prin care sunt obligati sa vireze la bugetul statului o suma egala cu 35% din cifra de afaceri.

 

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «163 de medicamente, excluse de pe lista de compensate»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate