Revista care te menține sănătos

Știri

Sucul de pepene rosu amelioreaza durerile musculare?

20 august 2013
Share

Sucul de pepene rosu ar putea calma durerile musculare care apar in urma exercitiilor fizice. Se pare ca aminoacidul, numit citrulina, care se gaseste in acest pepene ar putea reduce timpul de recuperare a unui sportiv, stimuland performantele. Un studiu realizat de catre expertii de la Universitatea Tehnica din Cartagena, Spania, a testat sucul natural de pepene rosu imbogatit cu citrulina cu ajutorul voluntarilor carora li s-a dat sa bea un astfel de suc inainte de a face exercitii fizice.

Se pare ca sucul are efecte benefice, deoarece substantele chimice prezente in mod natural accelereaza procesul de indepartare a acidului lactic care poate provoca o senzatie de arsura si mancarime la nivelul muschilor, inflamandu-i. Studii anterioare demonstreaza faptul ca pepenele rosu poate preveni bolile de inima, oprind acumularea colesterolului nociv si mentine greutatea optima.  

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.