Revista care te mentine sanatos

Stiri

Pierderea in greutate imbunatateste memoria

6 iunie 2011
Share

O echipa de cercetatori americani a descoperit o legatura intre pierderea in greutate si imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare. Studiul arata ca pacientii care au fost supusi unei interventii chirurgicale bariatrice (tehnica ce scade excesul ponderal cu circa 50% in 3 ani de la operatie) au prezentat o imbunatatire a functiei de memorare la doar 12 saptamani dupa interventie.

„O multime de complicatii care apar odata cu instalarea obezitatii, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat tip 2, dar si apneea in somn, sunt oarecum reversibile. Odata problema kilogramelor disparuta, capacitatea de memorare si concentrare, dar si starea psihica, devin mult mai eficiente”, a precizat coordonatorul studiului, John Gunstad.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.eurekalert.orgd

Nota pentru articolul «Pierderea in greutate imbunatateste memoria»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate