Revista care te mentine sanatos

Stiri

Agresivitatea, factor de risc pentru accidentele vasculare cerebrale

14 noiembrie 2012
Share

Persoanele care au tendinte spre agresivitate sunt expuse unui risc crescut de a face atac vascular cerebral, arata un studiu al expertilor neurologi din Spania. Acest factor de risc are o importanta la fel de mare ca si stresul, tabagismul sau alimentatia nesanatoasa, sustin autorii studiului.

In cadrul cercetarii au fost recrutate 500 de persoane cu varste sub 65 de ani, dintre care jumatate aveau antecedente de atac cerebral.

Pentru a putea realiza o comparatie, cealalta jumatate dintre participantii la studiu a constituit grupul martor. In urma eliminarii altor factori de risc generali pentru accidentele vasculare cerebrale (fumatul, hipertensiunea arteriala, alcoolismul si alimentatia dezechilibrata), a evaluarilor ce au constat in monitorizarea episoadelor majore de stres pe parcursul unui an si a trasaturilor de personalitate (anxietate, agresivitate, tendinte depresive), s-a concluzionat ca experientele stresante acumulate pe o perioada lunga de timp si agresivitatea cresc semnificativ riscul de a suferi un atac cerebral.

Paula Rotaru

Sursa: www.passionsante.be

Nota pentru articolul «Agresivitatea, factor de risc pentru accidentele vasculare cerebrale»:2.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate