Revista care te mentine sanatos

Stiri

Vitamina D ar putea reduce riscul de fibrom uterin

13 mai 2013
Share

Femeile care au un aport suficient de vitamina D au sanse cu 32% mai mici de a dezvolta fibrom uterin fata de cele care prezinta un deficit, relateaza un nou studiu de la Institutul National al Sanatatii. Fibroamele uterine sunt tumori necanceroase ale uterului care apar, de cele mai multe ori, la menopauza, fiind cauza numarul 1 de histerectomie (indepartarea pe cale chirurgicala a uterului) in SUA.

Studiul a fost realizat pe 1.036 de femei cu varste cuprinse intre 35 si 49 de ani, care au fost investigate pentru fibrom uterin, fiind prelevate si probe de sange pentru a masura forma circulatorie a vitaminei D. Corpul poate sintetiza vitamina D atunci cand ne expunem la soare sau poate proveni din alimentatie si suplimente alimentare.

De asemenea, femeile participante la studiu au fost chestionate cu privire la durata expunerii la soare, iar cele care petrec mai mult de o ora pe zi in aer liber au un risc mai scazut de a dezvolta fibrom uterin.

 

Roxana Mateescu

Sursa: Sciencedaily.com

Nota pentru articolul «Vitamina D ar putea reduce riscul de fibrom uterin»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate