Revista care te mentine sanatos

Stiri

Mamele stresate pot naste copii cu deficit de fier

7 mai 2012
Share

Stresul in primul trimestru de sarcina ar putea avea urmari asupra nou-nascutilor care ar prezenta lipsa de fier, ce ar genera probleme fizice si mentale pe parcursul vietii. Fierul joaca un rol important in dezvoltarea creierului.

Printre factorii vinovati de deficitul de fier in timpul sarcinii se numara diabetul gestational, fumatul in timpul sarcinii, nasterea prematura, greutatea la nastere.

Studiul a fost realizat pe un grup de femei in primul trimestru de sarcina, dintr-o zona in care existau multi factori de stres. La nastere, copiilor li s-a recoltat sange din cordonul ombilical si li s-a masurat concentratia de fier. S-a observat ca cei mici prezentau un nivel scazut de fier in sange. Femeile gravide ar trebui sa fie constiente de faptul ca sanatatea lor poate fi afectata de catre nutritia incorecta, nivelul de stres si starea de spirit.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Mamele stresate pot naste copii cu deficit de fier»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate