Revista care te mentine sanatos

Stiri

Resveratrolul, adjuvant in diabet

6 iunie 2011
Share

Includerea in consumul zilnic a suplimentelelor alimentare pe baza de resveratrol ar putea imbunatati modul in care organismul raspunde la insulina, hormonul responsabil de nivelul zaharului din sange, arata un studiu realizat in Ungaria. Potrivit acestuia, o doza zilnica de 10 mg de resveratrol a fost asociata cu o reducere substantiala a rezistentei la insulina in cazul pacientilor care sufera de diabet zaharat tip 2.

Rezultatele cercetarii au aratat ca pacientii carora le-au fost administrate suplimente pe baza de resveratrol au prezentat o scadere semnificativa a rezistentei la insulina. Acest efect poate fi legat fie de actiunea sa antioxidanta, fie de capacitatea de a activa fosforilarea Akt, o proteina intracelulara dependenta de insulina, proces care favorizeaza absorbtia glucozei in celule.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.winesur.com

Nota pentru articolul «Resveratrolul, adjuvant in diabet»:2.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate