Revista care te menține sănătos

Știri

Mierea manuka protejeaza impotriva stafilococului auriu

3 mai 2011
Share

Un studiu realizat in laboratorul Universitatii Cardiff din Marea Britanie a descoperit ca mierea rezultata din nectarul extras din arborele manuka, fiind cunoscut si sub numele de arbore de ceai, protejeaza impotriva infectiilor bacteriene, inclusiv cea cu stafilococul auriu.

Acesta este o bacterie ce prezinta o mare rezistenta la antibiotice, putand determina in organism diverse infectii, de la infectii localizate la nivelul pielii, infectii respiratorii, toxiinfectii alimentare pana la soc toxic.

Descoperirile cercetatorilor britanici in experimentele facute pe streptococi si bacterii pseudomonas au aratat ca mierea manuka poate impiedica bacteriile situate la nivelul tesuturilor, blocand astfel formarea biofilmelor responsabile de rezistenta la antibiotice.

Alte teste efectuate in laborator au demonstrat ca acest tip exotic de miere, produs de arborii de ceai din Noua Zeelanda si Australia, asociat cu tratamentul antibiotic, poate fi mai eficient impotriva infectiilor bacteriene rezistente la antibiotice.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.telegraph.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.