Revista care te mentine sanatos

Stiri

Leucemia poate fi vindecata prin terapie genica

11 august 2011
Share

Descoperirea apartine unui grup de cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania, care au reusit sa modifice celulele-T ale bolnavilor de leucemie, astfel incat acestea sa atace celulele canceroase.

In prima faza a studiului au participat trei persoane diagnosticate cu stadii avansate de leucemie linfocitara, dintre care doua au fost complet vindecate cu ajutorul noii terapii genice, iar cel de-al treilea se afla inca sub observatie, starea acestuia fiind vizibil imbunatatita.

Noua terapie consta in modificarea unui tip de virus care poate infecta celulele o singura data. Acesta este folosit pentru a transporta un receptor ce transmite informatii catre celulele T, care vor tinti doar celulele canceroase.

La doar doua saptamani dupa tratament, pacientii au prezentat sindromul de liza tumorala, caracterizat prin febra, greata si frisoane, sindrom care apare in special in momentul in care numarul celulelor canceroase distruse este foarte mare.

Desi autorii sunt optimisti si considera ca aceasta descoperire este o realizare uriasa, scepticii asteapta studii suplimentare care sa confirme valabilitatea pe termen lung a noii terapii genice.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.reuters.com

Nota pentru articolul «Leucemia poate fi vindecata prin terapie genica»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate