Revista care te menține sănătos

Știri

Un nou tratament ar putea vindeca diabetul de tip 2 si obezitatea

19 iulie 2018
Share

O descoperire extraordinara a oamenilor de stiinta spanioli ar putea duce la un tratament eficient impotriva diabetului tip 2 si a obezitatii. O simpla injectie poate vindeca cele doua boli, care fac ravagii la nivel mondial, anunta un studiu al Universitatii Autonome din Barcelona (Spania), condus de prof. Fàtima Bosch (foto in centru).

Mai mult decat atat, injectia, care contine hormonul FGF21, nu are niciun fel de efecte secundare, spun autorii cercetarii.

FGF21 duce la o mai mare sensibilitate la insulina

Rezultatele studiului arata ca injectarea hormonului FGF21 in cazul soarecilor obezi (hraniti timp de 10 saptamani cu o dieta bogata in grasimi) de laborator a dus la slabirea acestora pana la greutatea normala in doar cateva saptamani. FGF21 creste nivelul de energie in cazul rozatoarelor, facandu-le mai active, iar rezultatul este scaderea in greutate. De asemenea, hormonul creste temperatura corpului, ceea ce duce la arderea caloriilor. In plus, aceeasi injectie a dus la o mai mare sensibilitate la insulina pe o perioada de un an.

Un al doilea test, efectuat pe soarecii batrani de laborator, a avut scopul de a observa daca in cazul varstei inaintate injectia cu FGF21 are acelasi efect. Rezultatele au fost pozitive, soarecii obezi ajungand la o greutate normala. Oamenii de stiinta spun ca vor continua cercetarile, extrem de promitatoare pana acum, cu teste pe animale mai mari. In faza urmatoare, daca rezultatele vor fi in continuare pozitive, cercetatorii vor incepe testarile clinice pe oameni.

Nota pentru articolul «Un nou tratament ar putea vindeca diabetul de tip 2 si obezitatea»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate