Revista care te menține sănătos

Știri

Uleiul de peste poate reduce durerile provocate de osteoartrita

6 decembrie 2011
Share

Un studiu recent incheiat a demonstrat faptul ca administrarea zilnica, insa in cantitati moderate, a uleiului de peste reduce durerile articulare ale pacientilor care sufera de osteoartrita, precum si inflamatia cauzata de aceasta afectiune. Se pare, asadar, ca persoanele care iau doze mici de ulei de peste simt o ameliorare a durerilor de genunchi si nu numai, prezentand de asemenea imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste gradul de mobilitate.

Uleiul de peste este bogat in acizi Omega-3, adevarat elixir, prevenind bolile inflamatorii, reducand riscul bolilor de inima si marind imunitatea organismului. Totodata, uleiul de peste stimuleaza colesterolul „bun” si poate micsora riscul cancerului de colon si de prostata.

Sursele naturale ale uleiului de peste sunt crustaceele, somnul, somonul si sardinele, precum si alte tipuri de peste, insa o foarte buna sursa sunt si capsulele de Omega-3. Studiul a fost realizat pe un esantion de 200 pacienti, varsta medie fiind de aproximativ 60 de ani.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.