Revista care te mentine sanatos

Stiri

Tuberculoza ucide o persoana la fiecare 20 de secunde

25 aprilie 2012
Share

Tuberculoza face ravagii, mai ales in tarile sarace si in randul populatiilor defavorizate. Potrivit „Le Point”, statisticile arata ca, anual, noua milioane de oameni sunt afectati, dintre care 450.000 sunt cazuri grave, rezistente la tratament.

Afectiunea se face vinovata de moartea a 200 de copii pe zi la nivel mondial, si o persoana la fiecare 20 de secunde.

Exista doi factori de risc majori in ceea ce priveste tuberculoza: asocierea cu infectia HIV si tuberculoza multidrog rezistenta. Persoanele infectate cu HIV au un risc de 20-27 de ori mai mare de imbolnavire comparativ cu persoanele HIV-negative. Mai mult, la nivel mondial, aceasta boala reprezinta principala cauza de deces in randul persoanelor seropozitive.

„In 2011 au fost inregistrati 19.250 de bolnavi, dintre care 14.607 cazuri noi, 3.142 recidive – au fost bolnavi candva, s-au vindecat si in 2011 s-au imbolnavit din nou – si 1.501 alte retratamente – au revenit dupa ce au abandonat tratamentul sau evolutia nu a fost buna si au reluat tratamentul”, a spus si Elmira Ibraim, coordonator tehnic al Programului National de Control al Tuberculozei, Institutul de Pneumologie Marius Nasta.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Tuberculoza ucide o persoana la fiecare 20 de secunde»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate