Revista care te menține sănătos

Știri

Scopul in viata ne-ar putea feri de efectele Alzheimer

24 mai 2012
Share

Scopul pe care o persoana il are in viata o poate feri de boala Alzheimer, respectiv de problemele care pot fi asociate cu aceasta boala.

Cercetatorii de la Universitatea Rush Medical Center au descoperit ca oamenii care au un scop maret in viata sunt mai feriti de formarea placilor senile, precum si de alte probleme asociate. Acest lucru este unul incurajator, deoarece sugereaza ca implicarea in diferite activitati promoveaza sanatatea cognitiva, chiar si la varste inaintate.

Pentru acest studiu au fost analizate 246 de persoane care nu aveau dementa si care, ulterior, au decedat, fiind supuse autopsiei craniene. Pacientii au fost evaluati clinic, anual, aproximativ 10 ani de zile. Acestora li s-au adresat diferite intrebari legate de scopul in viata si de experientele de viata. S-a ajuns la concluzia ca scopurile marete, precise, clare, incetinesc rata declinului cognitiv, chiar si la persoanele in varsta.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.