Revista care te menține sănătos

Știri

Terapia cu lumina ar putea trata depresia

7 februarie 2011
Share

Cercetatorii de la Centrul Medical VU din Amsterdam au demonstrat ca terapia cu lumina puternica amelioreaza simptomele depresiei cu pana la 54% la adulti si ii poate ajuta sa se bucure de un somn odihnitor.

Cercetatorii au declarat, de asemenea, ca acesta este primul studiu major care arata un efect benefic al terapiei cu lumina, in special in cazul persoanelor in varsta. Cercetatoarea Ritasert Leiverse a precizat ca terapia cu lumina poate fi o alternativa mult mai buna pentru cei care refuza sau nu tolereaza tratamentul cu antidepresive. Se pare ca depresia este mai des intalnita la batrani si din cauza faptului ca se expun mai putin la lumina naturala, acest lucru deregland ritmul somn-veghe. Studiul a fost efectuat pe 89 de adulti peste 60 de ani, diagnosticati cu depresie. Dupa doar 3 saptamani de terapie, majoritatea adultilor au declarat ca depresia s-a ameliorat substantial.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.