Revista care te menține sănătos

Știri

Supa, sursa bogata de vitamina E, ar putea reduce astmul la copii

14 septembrie 2012
Share

Toata lumea stie faptul ca un castron de supa sau ciorbita este mai mult decat sanatos. Dar oamenii de stiinta investigheaza acum daca supa calda ar putea ajuta la prevenirea astmului la copii. Specialistii le-au cerut femeilor insarcinate sa manance supa, in speranta ca ar putea mari capacitatea pulmonara a copiilor.

Pentru acest studiu, cercetatorii vor recruta 50 de femei care se pregatesc sa devina mame, iar acestea vor fi impartite in doua grupuri. 25 dintre femei vor manca ciorba din conserva, iar cealalta jumatate un alt tip de supa care sa contina rosii uscate, ulei de floarea soarelui etc.

Expertii spun ca este mult mai natural pentru viitoarele mame ca acestea sa isi ia aportul de vitamina E din mancare, iar supa este mai mult decat potrivita. In anul 1990, un studiu de mare amploare a analizat dieta femeilor insarcinate. S-a ajuns la concluzia ca mamele care prezentau un deficit de vitamina E aveau mai multe sanse sa nasca copii care sa dezvolte astm pana la varsta de 5 ani. In 70% dintre cazuri, astmul persista chiar si la varsta adulta.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Supa, sursa bogata de vitamina E, ar putea reduce astmul la copii»:1.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.