Revista care te menține sănătos

Știri

Tatuajele pot creste riscul cancerului de piele

4 februarie 2013
Share

Tatuajele, atat de populare in randul tinerilor, ar putea creste riscul de aparitie a cancerului de piele, sustin medicii de la Spitalul din Delhi, India. Potrivit expertilor, cerneala utilizata in imprimarea tatuajelor, in special cea de culoare albastra, poate contine elemente toxice, precum cobalt si aluminiu, care pot duce la cancer de piele.

De asemenea, cernelurile colorate pot avea urme de sulfurat de mercur, cadmiu, plumb, crom, nichel, titan si alte metale grele toxice pentru organism.

In acelasi timp, echipamentele utilizate in realizarea piercingurilor sau a tatuajelor pot fi contaminate cu sange infectat daca nu sunt sterilizate corespunzator. Astfel, exista riscul de transmitere a virusurilor prin sange, cum este HIV, hepatita B si C si diferite tipuri de cancer de piele, cum este carcinomul, melanomul sau celulele scuamoase.

O alta recomandare a medicilor, pe langa faptul ca trebuie sa alegem cabinete de specialitate si profesionisti care sa utilizeze cerneluri ecologice, non-toxice pentru organism, este evitarea realizarii unui tatuaj in apropierea unei alunite sau a unui nerv.

Paula Rotaru

Sursa: www.indiavision.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.