Revista care te mentine sanatos

Stiri

Tatuajele pot creste riscul cancerului de piele

luni, 4 februarie 2013
Share

Tatuajele, atat de populare in randul tinerilor, ar putea creste riscul de aparitie a cancerului de piele, sustin medicii de la Spitalul din Delhi, India. Potrivit expertilor, cerneala utilizata in imprimarea tatuajelor, in special cea de culoare albastra, poate contine elemente toxice, precum cobalt si aluminiu, care pot duce la cancer de piele.

De asemenea, cernelurile colorate pot avea urme de sulfurat de mercur, cadmiu, plumb, crom, nichel, titan si alte metale grele toxice pentru organism.

In acelasi timp, echipamentele utilizate in realizarea piercingurilor sau a tatuajelor pot fi contaminate cu sange infectat daca nu sunt sterilizate corespunzator. Astfel, exista riscul de transmitere a virusurilor prin sange, cum este HIV, hepatita B si C si diferite tipuri de cancer de piele, cum este carcinomul, melanomul sau celulele scuamoase.

O alta recomandare a medicilor, pe langa faptul ca trebuie sa alegem cabinete de specialitate si profesionisti care sa utilizeze cerneluri ecologice, non-toxice pentru organism, este evitarea realizarii unui tatuaj in apropierea unei alunite sau a unui nerv.

Paula Rotaru

Sursa: www.indiavision.com

Nota pentru articolul «Tatuajele pot creste riscul cancerului de piele»:3.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,
tonica
2017-05-10T17:43:01+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate