Revista care te mentine sanatos

Stiri

Intoleranta la gluten creste riscul de deces

15 octombrie 2009
Share

Conform unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea de Medicina si Chirurgie din Columbia, persoanele care sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten) prezinta un risc mai mare de deces. In cazul acestor bolnavi, cancerul si afectiunile cardiace sunt principalele boli care le pun in pericol viata.

Astfel, riscul de deces creste cu 39% in cazurile de boala celiaca si cu 35% atunci cand vorbim de forma latenta a bolii. In urma studiului s-a evidentiat si faptul ca un factor important de risc in dezvoltarea cancerului il reprezinta si biopsiile intestinale realizate in copilarie. Boala celiaca este data de o reactie de autoaparare pe care mucoasa stomacului o are in prezenta glutenului, proteina aflata intr-o mare parte in cereale. Aceasta afectiune produce o atrofiere a mucoasei stomacale ce provoaca diaree, malnutritie si pierderi in greutate.
Sursa: http://www.nlm.nih.gov

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *



Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate