Revista care te mentine sanatos

Stiri

Conferinta Nationala de Boli Tropicale si Medicina Calatoriei

9 noiembrie 2011
Share

In perioada 4-5 noiembrie 2011 a avut loc prima Conferinta Nationala de Boli Tropicale si Medicina Calatoriei, organizata de Societatea Nationala Romana de Boli Infectioase, printre parteneri numarandu-se Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes”, precum si Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”.

In cele doua zile de conferinta s-a discutat despre: boala diareica asociata calatoriei, muscaturile si intepaturile produse de animalele veninoase, holera in Romania, febra Denga, tulburarile produse de caldura, malaria – istoric si perspective, complicatiie neurologice ale rujeolei la copiii cu infectie HIV-1 si imundepresie severa etc.

Pacientii trebuie sa ofere o atentie sporita bolilor tropicale, pentru ca, din cauza lipsei de experienta, acestea pot fi usor trecute cu vederea. Printre cele mai frecvente boli tropicale cu care se confrunta medicii de la Spitalul „Dr. Victor Babes” se numara malaria si leishmaniaza (boala parazitara).

Malaria este o boala manifestata prin febra, scadere in greutate, fiind mortala, mai ales lipsei unui vaccin antimalaric. Printre cele mai afectate sunt persoanele care calatoresc sau muncesc in zone precum Africa, Australia sau Asia.

Ruxandra Raica

Nota pentru articolul «Conferinta Nationala de Boli Tropicale si Medicina Calatoriei»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate